Tickets
Shop
Nieuws 28 feb 2016

Nederlandse jeugd succesvol bij Vikingrace

Tijdens de Vikingrace, hét internationale toernooi voor jonge schaatsers hebben de Nederlandse deelnemers goede zaken gedaan. Maar twee van de twaalf klassementen werden gewonnen door buitenlandse deelnemers.

Bij de dames junioren B2 kleurde het gehele podium oranje. Het klassement werd gewonnen door Joy Beune die met drie van de vier afstandszeges op de 1000, 1500 en 3000 meter aan de haal ging. Ze moest alleen de 500 meter aan de nummer twee van het klassement, Jutta Leerdam laten. Het brons was voor Helga Drost. 

In dezelfde categorie pakte Tjerk de Boer bij de heren de overwinning in het klassement. Het podium werd compleet gemaakt door twee Noorse rijders. Het zilver ging naar Allan Dahl Johansson, het brons was voor Jonas Nordhøy Kristensen.

Het klassement bij de junioren B1 meisjes werd gewonnen door Karolina Bosiek uit Polen. Het zilver en brons en zilver ging naar Nederlandse dames Rachelle van de Griek en Michelle de Jong. Bij de jongens in deze categorie werd het klassement met een overwinning op de 1000 én 1500 meter gewonnen door Jesse Stam. Teun de Wit pakte het zilver en Noor Isak Høiby ging met het brons aan de haal 

Junioren C

Bij de meisjes junioren C2 kleurde het podium wederom in zijn geheel rood-wit-blauw. Het klassement werd gewonnen door Maud Lugters die de 1000 én 1500 meter op haar naam schreef. Het zilver was voor Femke Kok die twee omlopen van de 500 meter won. Brons was er voor Emma Kant die op alle afstanden derde werd. Anna van den Bos eindigde net naast het podium op de ondankbare vierde plek. 

In dezelfde categorie werd het klassement bij de heren gewonnen door Daan Kool. Hij won drie afstanden, maar moest alleen de schaatsmijl aan de nummer twee van het klassement, Noor Sander Eng Strand laten. Het brons was ook voor Nederland, Jur Veenje eindigde op plaats drie. 

Isabel Grevelt wist alle afstanden te winnen bij de meisjes junioren C1, en won logischerwijs dus ook het klassement. Jette Murr herhaalde dit kunstje op plaats twee en eindigde daarmee ook op plaats twee in het klassement. Vier derde plekken voor Michelle van den Hoek brachten haar ook automatisch bij het brons in het eindklassement. 

Sebas Diniz pakte het goud bij de heren junioren C1. Hij won bijna alle afstanden, maar moest alleen op de 1000 meter Daan Spruit voor zich dulden. Spruit pakte het zilver in het eindklassement, gevolgd door Duitser Dennis Lederer op plaats drie. 

Pupillen

Evelien Vijn won het klassement bij de pupillen A. Ze werd op de hielen gezeten door Yael Prenger, die met het zilver aan de haal ging. Sophie Warmuth gaf ook nog een klein Duits tintje aan het podium op plaats drie. Chris Fredriks was bij de jongens pupillen A verreweg de snelste. Het zilver was voor Gert Wierda en het brons was voor Bulgaar Artem Valuczkij.

Ook bij de pupillen B was er Nederlands succes. Bij de meisjes werd het klassement gewonnen door Fabienne Diniz, gevolgd door de Duitse Josephine Schlörb. Het brons was voor Loes Busser. Bij de jonges werd het klassement gewonnen Duitser Felix Motschmann. Het zilver en brons was weer voor Nederland; Sijmen Egberts en Jenning de Boo eindigde op plaats twee en drie. 

Klik hier voor de volledige uitslagen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan