Tickets
Shop
Nieuws 02 jan 2017

Margot Boer kandidaat atletencommissie ISU

De KNSB heeft in samenspraak met de Nederlandse Atletenvereniging Margot Boer voorgedragen voor de nieuw in te stellen atletencommissie van de Internationale Schaats Unie (ISU). Tijdens de komende WK’s langebaan, kunstrijden en shorttrack zullen de deelnemende schaatsers kunnen stemmen, waarbij de kandidaten met de meeste stemmen in de atletencommissie van de ISU plaats zullen nemen.

Foto : Soenar Chamid

De ISU was tot nu toe een van de weinige internationale sportbonden die nog geen atletencommissie had. Circa 90% van de internationale sportfederaties heeft namelijk al wel een atletencommissie. Mede op voorstel van de KNSB werd tijdens het ISU-congres jongstleden juni in Dubrovnik besloten een atletencommissie in te gaan voeren.

De atletencommissie van de ISU zal bestaan uit vijf atleten, uit elke ISU discipline één atleet. Voorwaarde daarbij is dat de atleet in de afgelopen vier jaar moet zijn uitgekomen in ISU Events. Tijdens de WK’s in de komende drie maanden stemmen de deelnemende schaatsers op een atleet in hun discipline, waarbij de ex-atleet met de meeste stemmen wint.

De atletencommissie kiest uit haar midden zelf de voorzitter en vicevoorzitter. Daarnaast hebben alle leden van de atletencommissie een zetel in de technische commissie van hun discipline, met stemrecht. De voorzitter van de atletencommissie participeert ook in de council meetings.

De KNSB is blij met de voordracht van Margot Boer voor de atletencommissie van de ISU en hoopt dat de oud-sprintster gekozen zal worden.

Cees Juffermans, voorzitter Atletenvereniging KNSB: ”Het is een hele goede ontwikkeling dat er binnen de ISU een atletencommissie is opgesteld en hierdoor de stem van de atleten beter gehoord kan worden. Met Margot Boer hebben we een hele goede kandidaat, die nog zeer betrokken is bij de schaatssport en een groot internationaal netwerk heeft binnen het schaatsen. We hopen dat deze combinatie voldoende zal zijn voor Margot om gekozen te worden.”

Margot Boer, kandidaat atletencommissie ISU: ”Het is ontzettend goed dat de ISU een atletencommissie aanstelt om de verbinding tussen de atleten en de ISU te versterken. Het is namelijk belangrijk dat de meningen en bevindingen van de atleten gehoord worden binnen de schaatssport en dat zij mee worden genomen bij de besluiten. Het is voor mij een hele eer om de actieve atleten te vertegenwoordigen en samen de schaatssport weer te laten groeien.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan