Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2016

Lisa van der Geest 'Zonder ijsbaan Leiden was ik waarschijnlijk niet gaan schaatsen'

Lisa van der Geest is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de sterkste dames in Nederland op de lange afstanden en de marathon. Waar dat succes begon? Op de ijsbaan in Leiden.

Als vierjarig meisje reed Van der Geest al iedere zondag rondjes in Leiden, samen met haar grote broers en ouders. Tot haar twaalfde had de rijdster met de kenmerkende grote bos krullen iedere week schaatsles op de ijsbaan. “We konden gewoon op de fiets naar de ijsbaan, de banen in Den Haag en Haarlem waren zo een uur rijden met de auto. Als de ijsbaan in Leiden er niet was geweest dan was ik waarschijnlijk niet begonnen met schaatsen.”

Foto : Broers Lukas en Leander van der Geest in schaatshouding op de ijsbaan Leiden

Van der Geest vindt het heel jammer dat de toekomst van de ijsbaan op het spel staat: “Het zou zó zonde zijn. Het is een baan voor de jeugd, voor jong talent. Dat is de investering echt dubbel en dwars waard!”

Wil jij ook dat ijsbaan Leiden blijft bestaan net als Lisa, Jeroen Straathof, Arie Koops en heel veel anderen? Laat je stem horen op de speciale facebookpagina! Upload je video's en foto's, en deel je verhaal op social media met #redijssportleiden

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan