Marrit Leenstra gaat de komende twee seizoenen trainen bij de nationale ploeg van bondscoach Maurizio Marchetto. De voormalig rijdster van Team Corendon zet haar schaatsloopbaan voort in Italië.

Leenstra toont zich blij met de keuze voor haar nieuwe trainingspartners.“Ik heb de afgelopen weken goed nagedacht over de beste manier om mijn doel, olympisch goud in Pyeongchang te bereiken en een ding staat voor mij vast; als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg."

Dat is voor Leenstra niet genoeg en veranderingen zouden daar naar eigen zeggen wel eens de oplossing voor kunnen zijn. "Ik wil nieuwe prikkels en ik wil vooral harder trainen dan de rest en daarmee sterker en beter worden dan de rest. In Italië zit een jong team met ambities en een trainer die bekend staat om zijn zware trainingsprogramma waarmee hij op de laatste drie Olympische spelen successen heeft geboekt. Ik denk dat ik zijn volgende succes kan zijn in Pyeongchang.”

Leenstra is inmiddels in het Italiaanse Formia begonnen aan het eerste trainingskamp met haar nieuwe team en zal gewoon voor Nederland blijven uitkomen in de wedstrijden. Wel wordt er nog gezocht naar een sponsor.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferdossier