Tickets
Shop
Nieuws 14 okt 2016

Hersenschudding speelt Brittany Bowe parten

Brittany Bowe moet de Amerikaanse selectiewedstrijden voor de eerste serie World Cups noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De 28-jarige liep afgelopen juli na een val tijdens een training een hersenschudding en kampt nog altijd met de naweeën van dat ongeval.

Foto : Soenar Chamid

Omdat Bowe zich dus niet op eigen kracht kan kwalificeren voor de World Cups, lijkt de kans groot dat ze ook die wedstrijden voorlopig zal missen. Toch is er wat dat betreft een uitweg.

“Omdat zij medaillekandidate is op de grote toernooien heeft ze een mogelijkheid later in te stromen. Ik weet dat ze enorm teleurgesteld is als ze niet kan deelnemen aan de wereldbekers”, laat Bowe’s coach Matt Kooreman aan de NOS weten.

Of Bowe op tijd fit zal zijn voor de wedstrijdweekenden in Harbin, Nagano, Astana en Heerenveen is echter nog maar de vraag. “Ik hoop dat ze snel genoeg kan herstellen om aan tenminste nog een aantal van de wereldbekers voor kerst mee te doen. Alleen bij een hersenschudding is het lastig in te schatten wanneer dat zal zijn”, aldus Kooreman.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan