Tickets
Shop
Nieuws 28 jul 2016

‘Dutch Icederby Grand Prix’ op internationale schaatskalender

De internationale schaatsunie ISU heeft de aanvraag van de KNSB voor Dutch Icederby Grand Prix goedgekeurd. Op 24, 25 en 26 maart 2017 wordt dit nieuwe schaatsevent georganiseerd in het GelreDome in Arnhem. Aan de Dutch Icederby Grand Prix ligt een nieuw wedstrijdformat ten grondslag waarbij shorttrack en langebaan samenkomen.

In samenwerking met de KNSB zal Icederby Int’l co. of Korea and Europe de organisatie van de Dutch Icederby Grand Prix op zich nemen. Icederby Int’l heeft contracten afgesloten met de KNSB en andere partners zoals GelreDome. Het gaat om een non-betting event, er wordt niet gegokt. De regels van de ISU worden in acht genomen.

Icederby Int’l en de KNSB zijn zeer verheugd over de goedkeuring door de ISU, omdat zo samen kan worden gewerkt aan de wereldwijde promotie en innovatie van de schaatssport..

Bij de zogenoemde ’Dutch Icederby Grand Prix’ staan races centraal waarbij shorttrack en langebaan worden gecombineerd. Voor het eerst zullen kampioenen in het langebaanschaatsen en shorttrack het tegen elkaar opnemen in korte Mass Start- en Mixed Team Races op een 220 meterbaan. Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten uit beide disciplines worden uitgenodigd.

De races worden gecombineerd met spectaculair entertainmentprogramma voor jong en oud. Het idee voor Icederby komt uit Korea, waar shorttrack en baanwielrennen populaire sporten zijn. Keirin, bekend uit het baanwielrennen, geldt als inspiratiebron. De investeerders hebben er vertrouwen in dat de formule een wereldwijd succes kan worden. 

Na de zomer volgt een persbijeenkomst waarin meer wordt verteld over deze showcase.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan