Tickets
Shop

ONK Marathon

zo 29 jan - zo 29 jan
Marker Weissensee

Na twee jaar vind het evenement op de Weissensee weer plaats en kunnen de marathonschaatsers hun wedstrijden weer rijden. Op de Weissensee staan er vier wedstrijden op het programma, waaronder drie Grand Prix wedstrijden en het Open Nederlands Kampioenschap. In totaal zijn er zes Grand Prix wedstrijden, waarvan er drie op de Weissensee worden verreden en drie in het Zweedse Luleå.

Open Nederlands Kampioenschap
Het Open Nederlands Kampioenschap wordt ieder jaar verreden op de Weissensee. De wedstrijd maakt geen deel uit van de zes Grand Prix-wedstrijden, wat betekent dat de uitslag niet meetelt in het algemeen klassement. Wel staan er de Nederlandse titels op natuurijs op het spel, die in 2020 gewonnen zijn door Manon Kamminga en Jouke Hoogeveen. In 2022 is het ONK verreden in het Zweedse Luleå waar Luna Jonkers en Jordy Haring het ONK wonnen.

De dames rijden normaliter 100km en de heren 150km tijdens de ONK Marathon, dit jaar is er gekozen voor 80km voor de dames en 120km voor de heren.

Nieuws
Volg alles over de wedstrijden op Schaatsen.nl en op weissensee.nl. Volg de Social Media kanalen van Schaatsen.nl, MeerMarathon en de Alternatieve Elfstedentocht voor alle updates. Via de vaste camera's van de Weissensee kun je een stukje van de wedstrijd volgen, bekijk dit hier.


Locatie

Weissensee
Karinthië
Oostenrijk

Google Maps openen

Programma

07:30 uur Heren - 120km (14 rondes)
07:31 uur Dames - 80km (9 rondes)


Live

Via een liveblog op deze site houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de wedstrijd.


Uitslagen

De uitslagen van alle wedstrijden op de Weissensee vind je op de uitslagenpagina.

Uitslagen van 2020 en daarvoor vind je op de website van Alternatieve Elfstedentocht.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}