Tickets
Shop

Marathon Cup 10 - Club-assistent Marathon

za 22 jan - za 22 jan
Marker Eindhoven

In Eindhoven rijdt het marathonpeloton de tiende Marathon Cup van het seizoen en de beslissende wedstrijd van de Brabant Cup.

Marathon Cup
Dit jaar bestaat de Marathon Cup uit 13 wedstrijden. De eerste vindt plaats in Amsterdam op 23 oktober en het seizoen wordt afgesloten tijdens de finale in Den Haag op 12 februari. De mannen en vrouwen van de lange adem strijden om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk de Marathon Cup.

Omdat er geen publiek bij de wedstrijd mag zijn, loopt de organisatie belangrijke inkomsten mis die zij nodig heeft voor het organiseren van een wedstrijd. Via deze link kun je de organisatie een steuntje in de rug geven door een ondersteuningsticket te kopen. 

Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames.

Brabant Cup
De organisaties van de drie Brabantse Marathon Cups hebben de handen ineen geslagen voor een sub-competitie voor de Topdivisies. Tijdens Marathon Cup 6, 8 en 10 zijn er punten te behalen voor dit klassement. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling tijdens de reguliere Marathon Cups. De rijder met de meeste punten mag zich winnaar noemen van de Brabant Cup.

Het klassement wordt opgemaakt over de volgende wedstrijden.
- Club-assistent Marathon Cup 6 – Tilburg
- Club-assistent Marathon Cup 8 – Breda
- Club-assistent Marathon Cup 10 – Eindhoven


Locatie

IJssportcentrum Eindhoven
Antoon Coolenlaan 3
5644 RX Eindhoven

Google Maps openen

Leiderspakken

Topdivisie Heren:
Oranje leiderspak: Sjoerd den Hertog
Witte jongerenpak: Daan Gelling

Topdivisie Dames:
Oranje leiderspak: Lisa van der Geest
Witte jongerenpak: Janet Beers

Brabant Cup
Tijdens deze marathon valt de beslissing in het klassement, wie wint de Brabant Cup? Na de eerste twee Brabant Cups is er de volgende tussenstand:

Dames
1. Maaike Verweij
2. Arianna Pruisscher
3. Femke Mossinkoff

Heren
1. Harm Visser
2. Crispijn Ariëns
3. Jeroen Janissen

Programma

19.00 uur: Topdivisie dames - 80r
20.15 uur: Topdivisie heren - 125r


Live

De wedstrijden van de Topdivisie vrouwen en mannen zijn live te volgen via schaatsen.nl/live. De livestream start om 19.00 uur.  De rondetijden en posities van de schaatsers zijn live te zien op schaatsen.nl/livemarathon


Coronamaatregelen

Coronaprotocol
Bij Marathon Cupwedstrijden zijn onderstaande zaken van toepassing i.v.m. maatregelen tegen verspreiding van corona. Het marathonschaatsen is gekenmerkt als topcompetitie en dit brengt zowel rechten als plichten met zich mee:

- We houden ons aan de algemene basisregels. Kom enkel wanneer je geen klachten hebt.
- Publiek en genodigden zijn niet toegestaan.
- Enkel toegestaan op de locatie zijn geselecteerde deelnemers en ploegleiding, organisatie en aangemelde media.
- Er is een 100% toegangscontrole met enkel toegang op basis van een QR-code van negatief bewijs Testen voor Toegang (minder dan 24 uur oud) of herstelmelding (minder dan 8 weken oud).
- Zowel binnen als buiten draagt iedereen een mondkapje, enkel deelnemers, ploegleiders en de speaker zijn gedurende hun wedstrijd vrijgesteld. Dus tijdens het inlopen en na de wedstrijd is een mondkapje wel verplicht.
- We houden 1,5m afstand van elkaar, specifiek van deelnemers en ploegleiding.
- Tijdens eten en drinken kan het mondkapje af, zorg wel voor voldoende afstand van elkaar en beperk de tijd dat je mondkapje af is.
- Er is een zero tolerance beleid, niet opvolgen van de regels betekent verwijdering van de ijsbaan.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}