Tickets
Shop

Holland Cup & Rabobank 1 / IJsselcup

za 16 okt - zo 17 okt
Marker Deventer

Deze jaargang van de Holland Cup & Rabobank wordt afgetrapt met een weekend in Deventer. De wedstrijd dient als selectiemoment voor het NK afstanden. De schaatsers hebben zich kunnen plaatsen via speciale plaatsingswedstrijden, omdat er afgelopen seizoen door de coronamaatregelen bijna geen wedstrijden zijn gereden. 

Wat is de Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevend hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder en wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

De Scheg
Piet Van Donkplein 1
7422 LW Deventer

Google Maps openen

Programma

Zaterdag 16 oktober
17.25-17.40 uur: inrijden
18.05 uur: 500m dames en heren, 1500m dames en heren

Zondag 17 oktober
17.25-17.40 uur: Inrijden
18.05 uur: 1000m dames en heren, 3000m dames, 5000m heren en Mass start


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}