De belangrijkste onderwerpen die de KNSB inbracht waren het samenstellen van een herkenbare wedstrijdkalender (zoals bijvoorbeeld bij het wielrennen), het invoeren van Skate Games, internationale samenwerking en hoe de schaatssport aantrekkelijker gemaakt kan worden voor sporters, sponsors en fans.

Vooral voor de Skate Games, een idee van Ard Schenk, kreeg Nederland van andere landen veel bijval. Eén maal in de vier jaar, tussen de Winterspelen in, zou een gecombineerd wereldkampioenschap langebaan/shorttrack met in de toekomst wellicht ook nog het kunstrijden erbij, op de wedstrijdkalender moeten komen. Dit past meteen ook in een herkenbare wedstrijdkalender, waar de KNSB ook een warm voorstander van is.

Ook lijkt de ISU doordrongen van het feit dat zij zwaarder moet inzetten op de marketingmogelijkheden die de schaatssport wel degelijk biedt.

De KNSB liet in het Forum nadrukkelijk weten "open te staan voor samenwerking", een ander topic. Zo trainen het komend seizoen al diverse buitenlandse schaatsers mee bij enkele Nederlandse professionele schaatsteams (Continu, iSkate) en wisselen trainers ervaring uit met buitenlandse bonden.

Ook inline-skaten werd genoemd. Geen ISU-discipline, maar wel een sport die goed is voor de kruisbestuiving, oftewel het multidisciplinaire trainen.

Daarnaast werd stilgestaan bij hoe je wedstrijden "sneller kunt laten verlopen". Vooral bij het EK en WK kunstrijden is dat een dringende wens om de publieke belangstelling vast te kunnen houden.

Tijdens het Forum werd ook vooruit gekeken naar het congres in 2016, wanneer er weer verkiezingen op de agenda staan. De discussie ging daarbij vooral over hoe je de juiste personen op de juiste plek krijgt.

De hoofdtopics van de Forumdiscussie zullen waarschijnlijk in werkgroepen verder worden uitgewerkt.