Het idee van dit trainingskamp is om nog aan de basis te werken voor de lange winter en eventjes van het ijs af te zijn in een andere omgeving, (zonder regen) om goed te kunnen trainen.
Dit is niet zo’n zwaar kamp zoals in Font Romeu. De wedstrijden beginnen over twee weken dus even opladen in de zon is niet verkeerd. Omdat je hier in zo’n andere omgeving bent, met een temperatuur van 34 graden en zee en tapas binnen handbereik, denk je daar trouwens bijna niet aan.
’s Ochtends worden de fietsen uit de garage gehaald om door de Pyreneeën te fietsen, time-trials de berg op te racen en een lange duurrit van vier uur te volbrengen. Ik fietste vanmorgen de lange duurrit op mijn ligfiets en ik had soms echt het idee dat ik door een ansichtkaart fietste.
Overal om mij heen bergen die scherp aftekende tegen de strak blauwe lucht met hier en daar een spierwit wolkje. Als wijngaarden in bloei konden staan, deden ze dat zeker! De bomen hingen vol met grote trossen druiven en de olijfbomen waren uiteraard ook aanwezig.
Toen ik met de 8 kilometer lange tijdrit op mijn racefiets bergop bezig was, heb ik daar trouwens helemaal niks van gezien. Mijn blik was strak gefocust op de weg voor mij en mijn gedachten waren alleen maar: doorgaan, blijven duwen op die pedalen, kom op, hier is het wat vlakker, opschakelen en versnellen…
Wat was ik blij toen ik de bus zag staan en ik boven was. Ik probeerde er nog een eindsprintje uit te persen tot de finishlijn. Uitgeput zocht ik een plekje in de schaduw om te herstellen en wat te drinken en te eten. Koen kampioen won de timetrial en ik was de hekkensluiter. Tja, sommige trainingen kun je nou eenmaal wat minder dan andere trainingen. Ik heb elk geval goed afgezien en mijn basis weer breder gemaakt voor het naderende winterseizoen.
Dinsdagochtend staat er nog een kort fietsprogrammaatje op het programma en dan is het tijd om naar Heerenveen te gaan en de schaatsen weer onder te binden. Ik hang voor de laatste keer mijn bikini aan de reling van het balkonnetje en geniet nog even van zon, zee en het Spaanse eten.