Uit de test blijkt dat er geen grote verschillen zijn tussen de lycra pakken (oude pakken) en pakken met snijvaste materialen (nieuwe pakken) als het gaat om gevoel van warmte en vochtverlies. Voor wat betreft comfort blijkt dat de reacties van de deelnemers per schaatspak uiteenlopen.

Een bijkomstige uitkomst is dat alle deelnemers in alle pakken relatief veel vocht verloren tijdens de inspanning van twee keer dertig minuten. Het gemiddelde vochtverlies was 815 mililiter, wat gemiddeld 1.15 procent van het lichaamsgewicht is. Dit bevestigt dat vocht aanvullen erg belangrijk is tijdens het marathonschaatsen.

De test heeft geen betrouwbare resultaten opgeleverd over lichaamstemperatuur. Belangrijk is dat de lichaamstemperatuur tijdens het schaatsen op een goed niveau blijft. Als de zogenaamde kerntemperatuur van het lichaam oploopt naar veertig graden Celsius ontstaat een medisch onverantwoorde situatie. Uit wetenschappelijke onderzoek blijkt dat in dit soort pakken een kerntemperatuur van veertig graden Celsius niet kan worden behaald.

Deelnemers aan landelijke en internationale marathonwedstrijden zijn per 1 september 2016 verplicht om in een pak met snijvast materiaal op vitale delen of in een volledig snijvast pak te rijden. Om te leren wat belangrijk is bij de ontwikkeling van deze pakken zijn de drie genoemde producenten in gesprek met een aantal marathonschaatsers en de KNSB om gezamenlijk te bekijken hoe zij aan de veiligheidseisen kunnen voldoen.