Tickets
Shop

Trachitol Trophy

Lang geleden was er al eens een spruitjespak in het marathonschaatsen. En het pak is terug! Niet met spruitjes, maar met pijlen en tabletten. Voor de derde keer wordt de Trachitol Trophy verreden, kijk je mee via Schaatsen.nl/live?

Derde editie van de Trachitol Trophy
In 2018 is de marathonmeerdaagse nieuw leven ingeblazen. Sinds dat jaar strijden de dames en heren van de lange adem om de prestigieuze leiderspakken van de Trachitol Trophy. Van 2 tot en met 5 december 2021 strijden de marathonschaatsers voor alweer de derde keer om de eindzege. Het belooft weer een razend spannende competitie te worden met mooie aanvallen en veel tussensprints.

Wie doen er mee?
De Trachitol Trophy is er voor alle marathonschaatsers uit de Top- en beloftendivisie. Per divisie wordt gestreden om de dagwinst. Bij de beloften dames is de winnares van het algemeen klassement op zaterdag bekend, de Topdivisie dames en beide herendivisies bepalen zondag wie er met de Trachitol Trophy vandoor gaat.

Afstanden & Puntentelling
Iedere avond worden de afstanden langer. De eerste wedstrijd is korter dan normaal, de laatste wedstrijd juist langer dan normaal. Dit seizoen is de puntentelling gewijzigd, hoe langer de wedstrijd, des te meer punten je kunt verdienen voor het klassement. Tussendoor worden bij tussensprints punten gesprokkeld voor het sprintklassement.

Leiderspakken
De leider in het algemeen klassement krijgt een eigen leiderspak, ook wel het Pijlenpak genoemd, en de rijder die het sprintklassement aanvoert herken je aan het Tablettenpak.

Winnaar
De winnaar van de Trachitol Trophy is de rijder die over de vier wedstrijden het meest constant gepresteerd heeft. 

Kijk je mee?
De Trachitol Trophy wordt deze winter weer op vier verschillende ijsbanen verreden én is live te volgen via Schaatsen.nl/live. Donderdag, vrijdag en zaterdag word je in de voor- en nabeschouwing bijgepraat over de standen van het klassement en op zondag kun je de finale van de Topdivisie live volgen op NPO1. 

Donderdag
2 december
De Vechtsebanen
Utrecht
  Topdivisie Live vanaf 18:45
Vrijdag
3 december
De Uithof
Den Haag
Beloften Topdivisie Live vanaf 18:45
Zaterdag
4 december
Jaap Eden IJsbaan Amsterdam   Topdivisie Live vanaf 18:00
Zondag
5 december
De Meent
Alkmaar
Beloften  Topdivisie Live vanaf 14:30


Winnaars 2019

Afgelopen jaar vond wegens corona de Trachitol Trophy niet plaats, onderstaand een overzicht van de winnaars in 2019.

  Winnaar Trachitol Trophy Winnaar Sprint Klassement
Topdivisie Heren Gary Hekman Bart Hoolwerf
Topdivisie Dames Marijke Groenewoud Manon Kamminga
Beloften Heren Ruud Slagter Kees Heemskerk
Beloften Dames Arianna Pruisscher Rosalie Huisman


Wil je het hele klassement van 2019 nog even terug kijken? Dat kan op deze pagina. Voor alle overige informatie kun je de kalender raadplegen.

Group 2