Van Veen was in Gdansk niet alleen teamleader, maar ook coach van Couwenberg. De coach van Couwenberg, Sandy Suy, kon niet aanwezig zijn omdat ze vanwege haar zwangerschap niet meer mocht vliegen. "Natuurlijk rijdt Michelle prachtige kuren, maar als de sprongen er niet zijn, dan kom je punten te kort. De vechtersmentaliteit was er nog niet, terwijl ze daar wel over beschikt. In het tweede deel van vorig seizoen heeft ze heel goede wedstrijden gedraaid, bijvoorbeeld de Coupe du Printemps in Luxemburg en de Bavarian Cup in Oberstdorf waar ze met een goede puntenscore knap zesde werd in een veld van veertig deelnemers."

Zoals een goede coach betaamt, zocht Van Veen niet naar excuses voor het mindere presteren van haar rijdster, maar wel naar een verklaring. "Michelle heeft veel pech gehad in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ze kreeg last van een blessure aan de voorkant van haar been, een botvliesontsteking. Hier moet ze nog steeds voorzichtig mee zijn. Toen ze deze zomer in Canada was, brak haar schoen, waardoor ze nieuwe moest inrijden. Vervolgens kreeg ze ook nog problemen met haar ijzers. Uiteindelijk is Neil Carpenter (voormalig bondscoach van Nederland) nog te hulp geschoten en kon Michelle haar trainingen weer oppakken."

"Technisch is ze hierdoor al wel weer op niveau, maar ze heeft toch wat achterstand opgelopen in de routine en het doorrijden van haar kuren. Het is geen excuus, want je moet er gewoon staan aan het begin van het seizoen, maar het was duidelijk te zien dat de achterstand haar parten speelde op de wedstrijd," aldus Van Veen. Couwenberg is ondanks de tegenslagen uitermate gemotiveerd aan het seizoen begonnen. Ze is zelfs met haar kappersopleiding gestopt, omdat ze niet voldoende medewerking kreeg topsport te bedrijven. Ven Veen: "Ze gaat er helemaal voor."

Ook voor Gostelie verliep zijn eerste Junioren Grand Prix anders dan hij zich had voorgesteld. "In de training springt hij vast drievoudig salchow en drievoudig spot en zijn dubbel axel is werkelijk schitterend," vertelt de teamleader. Gostelie moet echter de sleutel nog vinden om zijn trainingskunsten tot wedstrijdkunsten te verheffen. "Hij heeft praktisch niets gedaan in de kür, alleen een drievoudig salchow. Verder heeft hij bijna alles losgegooid. Ook bij hem leek de vechtlust een beetje te ontbreken. Dat is niet iets dat specifiek bij deze rijders hoort, maar lijkt een beetje de trend te zijn in het huidige Nederlandse kunstrijden. Daar moeten we doorheen breken," aldus Van Veen, die tevens NTC-coördinator is.