Het marathonpeloton trapt komend seizoen af op zaterdag 24 oktober. Dan wordt in Amsterdam de eerste KPN Marathon Cup-wedstrijd verreden. In totaal staan er op de marathonkalender voor het seizoen 2015-2016 zeventien KPN Marathon Cup-wedstrijden. De finale vindt plaats in Almaar, op zaterdag 20 februari.

Het KPN NK Marathon op kunstijs wordt zondag 3 januari afgewerkt in Amsterdam. Het KPN ONK wordt traditioneel verreden op de Weissensee en staat voor 23 januari op de rol. Er staat ook weer een KPN Grandprix-serie op natuurijs op de kalender. De eerste wedstrijd is de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, op woensdag 27 januari.

Nadat op de Weissensee ook de Aart Koopmans Memorial is verreden (op zaterdag 30 januari) worden de derde en vierde KPN Grandprix-wedstrijden in Falun (Zweden) afgewerkt. Voor de echte natuurijsfreaks staat aan het eind van het seizoen ook de ’losse’ internationale wedstrijd in Kuopio over 200 kilometer nog op de kalender.

Klik hier voor een compleet overzicht van de marathonkalender 2015-2016.