Tickets
Shop
Nieuws 21 jul 2015

Agressie bij Michel Mulder is terug

Het tumult in de halve finale van de 500 meter bracht het beste in Michel Mulder naar boven. Hij zette de tanden op elkaar en kwam hij uit onmogelijke positie terug. Een gretigheid die we even gemist hebben bij de olympisch kampioen.

Foto : Neeke Smit

Sinds die Olympische Spelen en zijn wereldkampioenschap op inline-skates, liep het even wat minder. “Nouja, ik ben afgelopen winter nog wel gewoon tweede op de WK geworden, en daarvoor op skeelers met de relay. Maar inderdaad, ik weet zelf ook wel dat het fysiek even wat minder was. Vorig jaar in Geisingen (tijdens de EK) had ik echt mijn niveau niet.”

Dat zorgde voor wat twijfel bij Mulder, die ook qua agressie wat afvlakte. “Voor de 300 meter hoorde ik iedereen zeggen dat ze zenuwachtig waren. Ik had het niet. En inderdaad, nu in de 500 meter was het even terug. Ik voelde die gretigheid zelf ook. Misschien moet er wel zoiets gebeuren om dat terug te krijgen.”

Het zorgde dan wel niet voor eremetaal, maar wel voor een voldaan gevoel. “Ik ben best blij met dit resultaat. Ik had al het gevoel dat ik hard genoeg reed om kans te maken, maar tegen een Darren de Souza is het ook niet niks. Ik stond vorig jaar ook met hem in de finale op de WK.”

“Ik heb best wel getwijfeld aan mijn niveau. Ik merkte fysiek dat ik er niet was. In Geisingen vorig jaar, op de EK, was ik echt niet op niveau. Afgelopen winter was het WK goed, maar daarna zakte ik ook weer wat terug. Het is met vallen en opstaan. Nu merk ik dat ik weer gemotiveerd ben in elke training, maar dan nog steeds moet het in de wedstrijd een keer gebeuren.”

Lees alles over de EK inline-skaten op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan