Keiichiro Nagashima heeft besloten zijn schaatsloopbaan te beëindigen. De mededeling kwam als een verrassing omdat de 33-jarige Japanner eerst nog van zins leek om nog een seizoen door te schaatsen.

Hoewel Nagashima aan het eind van afgelopen seizoen nog zeer gemotiveerd was en ook liet doorschemeren nog langer door te willen, besloot hij in mei toch om zijn carrière af te sluiten.

Nagashima behoorde de afgelopen jaren tot de beste sprinters in het internationale circuit. In 2010 bereikte hij zijn hoogtepunt met zilver op de 500 meter bij de Spelen van Vancouver. Twee keer stond hij bovendien op het podium op het WK Sprint, hij werd tweede in 2009 en derde in 2010.

In de seizoenen erna kon Nagashima het niveau van die twee seizoenen niet evenaren en begon het idee om te stoppen al langzaamaan terrein bij hem te winnen, zo vertelt hij op de Japanse nieuwssite bylines.news.yahoo.co.jp. Daarbij kwamen de laatste tijd ook steeds meer lichamelijke klachten. De beslissing om te stoppen was daardoor uiteindelijk onontkoombaar, oordeelde Nagashima.