Tickets
Shop
Nieuws 01 jun 2015

Fysioloog en biomechanicus Ruiz assistent-coach in Inzell

Na de benoeming van Wim den Elsen als hoofdtrainer van de Kia Speed Skating Academy, kondigt het team maandag andermaal een nieuw staflid aan. De Spanjaard Daniel Ruiz, fysioloog en biomechanicus van de Universiteit van A Coruña, zal de nieuwe assistent-coach worden en voegt daarmee wetenschappelijke kennis toe aan het team in Inzell.

De voormalige inline-skater, die aan diverse grote internationale wedstrijden heeft deelgenomen, zal ook het 'Wheels to Ice' programma bouwen, dat inliners moet helpen in hun overstap naar de langebaan.

Ruiz, die afgelopen zomer al een maand bij de KIA Speed Skating Academy was en toen besloot dat hij naar Inzell wilde verhuizen, is daarmee de vervanger van Jeremy Wotherspoon. De Canadees gaf na vier jaar bij de ploeg te kennen een andere uitdaging te willen zoeken.

Marnix Wieberdink, oprichter van de KIA Speed Skating Academy, is blij met de nieuwe toevoeging aan het team."Na alle gesprekken die ik had met Jac Orie, werd het duidelijk voor mij dat we ons moeten richten op de meer ervaren coaching en een meer wetenschappelijke benadering van het programma."

Vooral het feit dat Ruiz geen onbekende is bij de ploeg, is volgens Wieberdink een voordeel. "Daniel was vorig jaar al bij ons en werkte samen met Wim, dus we weten al wat zijn sterke punten zijn en wat hij kan toevoegen aan het programma. Ik ben ervan overtuigd dat zijn kennis ons zal helpen om het perfecte programma voor ons team op te bouwen."

Ook Ruiz zelf toont zich opgetogen over zijn nieuwe kans. "Vorig jaar had ik de gelegenheid om het project van Marnix in Inzell te zien. Naar mijn mening is de Kia Speed Skating Academy het ultieme platform voor de ontwikkeling van het moderne schaatsen vanuit een wetenschappelijk perspectief, ongeacht het gebied van inline of ijs."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan