Tyler Derraugh heeft per direct een punt achter zijn carrière gezet. De Canadese schaatser kampt met motivatieproblemen en heeft zodoende besloten om op 28-jarige leeftijd te stoppen.

“Dat is dit seizoen begonnen”, laat Derraugh weten op de site van de Canadese schaatsbond. “Het feit dat ik wist dat ik me kon plaatsen voor het team was steeds vaker de enige reden waarom ik nog schaatste. Plezier beleefde ik er niet meer aan”, vervolgt de rijder die in de zwangerschap van zijn vrouw nog een reden zag om meer bij zijn gezin te willen zijn. “Dit is het juiste moment om te stoppen.”

Voordat Derraugh in 2010 de overstap maakte naar de langebaan was hij actief als shorttracker. Zijn sprotieve hoogtepunt beleefde Derraugh naar eigen zeggen in 2013 toen hij bij de World Cup in Calgary vierde werd op de 1000 meter. Daarnaast kwam hij drie keer in actie op het WK Sprint. Zijn beste resultaat op dat toernooi was zijn dertiende plaats in 2014.