Tickets
Shop
Nieuws 19 mei 2015

Bowe wint 'schaatsoscar'

De Oscar Mathisen-trofee is dit jaar toegewezen aan Brittany Bowe. De Amerikaanse sprintster krijgt de ‘schaatsoscar’ voor haar 1000-meterrace tijdens de ISU WK Afstanden in Heerenveen.

Foto : Sander Chamid

De Oscar Mathisen-trofee wordt elk jaar uitgereikt aan de schaatser of schaatsster die de meest opzienbarende race van het seizoen heeft laten zien. Dit jaar heeft de commissie, met onder anderen Ådne Søndral en Tron Espeli, Bowe uitverkozen voor haar wereldtitelrace op de kilometer tijdens de WK Afstanden.

Op die 1000 meter in Heerenveen wist Bowe met een sterke laatste ronde de wereldtitel voor de neus van haar landgenote Heather Richardson weg te kapen, met een voorsprong van maar liefst 0,6 seconde. Daarmee was ze de eerste rijdster die op een Europese baan onder de 1.14 dook.

De prijs, die elk jaar door de Oslose schaatsclub wordt uitgereikt, werd vorig jaar gewonnen door Jorrit Bergsma. Bowe is de vijfde Amerikaan die de prijs in ontvangst mag nemen. Eric Heiden (4x), Bonnie Blair, Chad Hedrick en Shani Davis (2x) gingen haar voor.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan