Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2015

Mulder begint WK tegen Kulizhnikov

Michel Mulder neemt het zaterdag op de eerste 500 meter bij de WK Sprint op tegen Pavel Kulizhnikov. De titelverdediger en de Russische favoriet voor de zege in Astana treffen elkaar in rit vijftien.

Foto : Soenar Chamid

Direct daarna staat Nederlands kampioen sprint Hein Otterspeer aan de start tegen de Canadees Laurent Dubreuil. Pim Schipper moet in de achtste race af zien te rekenen met Jonathan Garcia uit de Verenigde Staten.

Op de dubbele afstand is Mulder de eerste Nederlander die het ijs betreedt. Hij doet dat in de elfde rit samen met de Duitser Samuel Schwarz. Pim Schipper stuit een race later op thuisrijder Denis Kuzin, terwijl Otterspeer in de dertiende rit net als Mulder een Duitse tegenstander treft, in dit geval Nico Ihle.

Thijsje Oenema begint haar mondiale titelstrijd met een duel met Brittany Bowe. De Nederlandse en de Amerikaanse komen in actie in rit elf. Margot Boer en Yekaterina Aydova (Kazachstan) rijden in rit twaalf. Laurine van Riessen treft op haar beurt de Chinese Huawei Li in race vier.

Op de 1000 meter staat een Nederlands onderonsje tussen Oenema en Boer op het programma (rit zeven). Van Riessen neemt het op tegen de Tsjechische Karolina Erbanova en doet dat in de elfde race.

Lees alles over het WK Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan