Tickets
Shop
Nieuws 25 jan 2015

Bergsma: ‘Al opgebrand voordat echte titels te verdienen zijn'

Als het aan Jorrit Bergsma ligt, worden de tickets voor de belangrijke toernooien voortaan niet meer verdeeld in losse selectiewedstrijden zoals die de afgelopen twee dagen in Thialf plaatshadden.

Foto : Sander Chamid

“Nu ben je haast opgebrand voordat de echte titels te verdienen zijn, want het seizoen raakt zo wel heel erg vol”, zegt de Clafis-rijder nadat hij zich op de 5000 meter geplaatst heeft voor de WK Afstanden.

Bergsma pleit dan ook voor een andere opzet. “Je leeft nu een beetje van selectiewedstrijd naar selectiewedstrijd en dat is vervelend. Eigenlijk moet je het gewoon weer in een soort schaatsweek of iets dergelijks doen, maar in ieder geval niet meer zo verspreid.”

De race in Thialf voelde voor Bergsma sowieso als een ‘moetje’. Het moest immers wel heel raar lopen wilde hij zich in een veld van zes niet bij de beste drie rijders scharen. “Er valt hier voor mij niets te winnen. Het is lastig om je dan te motiveren, want het voelt heel anders dan wanneer het echt om een titel gaat”, aldus de olympisch kampioen op de tien kilometer.  

Zijn race verliep dan ook niet helemaal naar wens. “Ik begon nog wel aardig, maar de langebaanslag heb ik op dit moment nog niet echt te pakken. Ik denk dat dat komt omdat ik ook veel marathons gereden heb en ik ben tussendoor even ziek geweest. Dat is dan wel even geleden, maar het hakt er toch in.”

Terugkijkend kon het Bergsma echter weinig schelen dat hij niet geweldig reed. “Het ging wat moeizaam, maar uiteindelijk maakt dat niet zoveel uit want het ticket was het belangrijkste en dat is binnen.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan