Tickets
Shop
Nieuws 21 dec 2014

Russen heersen op vierde dag WK voor studenten

Op de vierde en laatste dag van het WK voor studenten in Kazachstan ging Rusland zondag met de meeste medailles naar huis.

Foto : Sander Chamid

In totaal werden er door de Russische deelnemers vier medailles behaald, waarvan drie keer goud. Het grootste succes was er op de 500 meter bij de dames.

Daar ging de winst naar Julia Kozyreva, die over twee omlopen de snelste was (39,06 en 38,84). Het zilver was op deze afstand ook voor Rusland, namelijk voor Irina Arsjinova (39,42 en 39,40). Marija Sizova uit Kazachstan klokte 40,59 en 40,38 en werd daarmee derde.

Avelina Hijlkema eindigde als beste Nederlandse op plaats vijf met tijden van 40,49 en 40,51. Moniek Klijnstra (41,55 en 40,85) vond zichzelf uiteindelijk terug op de twaalfde plaats.

Op de kortste sprintafstand bij de heren was Mirko Nenzi de snelste in 35,35 en 35,30. Artur Nogal uit Polen was over twee omlopen iets langzamer en pakte het zilver met tijden van 35,46 en 35,28. Het brons ging naar Ching-Yang Sung uit de Chinese Taipei (35,67 en 35,27).

Ook hier was er geen hoofdrol weggelegd voor de Nederlanders: Joep Kalverdijk werd zestiende, Jeffrey Doornbusch zeventiende en Niels Olivier eindigde door diskwalificatie in zijn eerste rit als laatste.

Mass start

Op de mass start bij de dames was de zege, net als op de 500 meter, voor Rusland. Alesja Tsjernega pakte het goud en liet daarmee de Wit-Russische Marina Zujeva (tweede) en de Poolse Aleksandra Goss (derde) achter zich. Jessica Merkens werd vijfde. Aveline Hijlkema en Natasja Roest wisten niet te finishen.

Bij de heren kwam Aleksandr Razorenov als eerste over de streep, waarmee hij Rusland de derde gouden medaille van de dag bezorgde. Alessio Trentini en Mirko Nenzi, twee Italianen, werden respectievelijk tweede en derde. Simon Borsen eindigde als zesde en Joep Kalverdijk haalde de eindstreep niet.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan