Tickets
Shop
Nieuws 15 dec 2014

Bowe in gesprek met Team Clafis

Brittany Bowe is tijdens de World Cup in Heerenveen nogmaals benaderd door Team Clafis, de ploeg van haar landgenote Heather Richardson. "Er zijn gesprekken", geeft Bowe toe na de 500 meter.

Foto : Sander Chamid

Clafis-coach Jillert Anema gaf al voor de zomer aan graag met Bowe te werken, maar veel verder dan een uitnodiging aan haar adres kwam het niet. De Amerikaanse besloot in haar eigen land te blijven en te trainen onder de nieuwe hoofdcoach Matt Kooreman. 

Bij de World Cup in Heerenveen heeft sponsorbaas Bert Jonker echter weer contact gezocht, liet Bowe weten. De ploeg zou haar graag herenigen met Richardson, die omwille van haar verloofde Jorrit Bergsma naar Nederland kwam. 

Dit seizoen zal er volgens Bowe nog geen sprake zijn van een overstap naar het Nederlandse team. "Ik ben op mijn gemak in mijn huidige team en ik rijd hard."

Voor de toekomst is het echter wel een optie voor haar. "Je ziet aan Heather dat ze daar beter is geworden en dat er een goede groepsdynamiek is. Het is zeker iets dat ik overweeg."

Lees alles over de ISU World Cup in Heerenveen op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan