Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2014

Smeekens: 'Ik kwam gewoon tekort'

Jan Smeekens baalde ervan dat hij zondag ook de winst van de tweede 500 meter bij de World Cup in Seoul aan Pavel Kulizhnikov moest laten, maar maakt zich daar niet druk over.

Foto : Francois Wieringa

"Huiswerk is er altijd. Van je fouten leer je, dus wat dat betreft neem ik veel positieve leerpunten mee. Maar ik had vandaag wel op wat meer gehoopt", analyseerde de sprinter van TEAMLottoNL-Jumbo, die vierde werd, tegenover de NOS.

"De uitvoering was in ieder geval een stuk beter dan eergisteren, de plek ook", doelde hij op zijn tiende plaats bij de eerste 500 meter in Seoul. "Dat is positief. Er zijn nog wat dingen in de bochten die ik niet goed doe. Over het algemeen was dit geen slechte rit, maar ik kwam gewoon tekort."

Volgens Smeekens is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. "Zeg maar waar het aan ligt. Dat is lastig om uit te zoeken, er zijn in ieder geval dingen die beter kunnen. En de trip naar Seoul gaat je ook niet in koude kleren zitten. Misschien zijn het allemaal kleine dingetjes bij elkaar."

"Ik had vandaag graag nog een keer over gereden. Ik haat verliezen en kom hierheen om te winnen. Maar het schaatsen op zich gaat steeds beter, dus dat stemt me wel tevreden."

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan