Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2014

Nuis versus Kulizhnikov op 1000 meter

Op de tweede dag van de ISU World Cup in Seoul treft Kjeld Nuis de Rus Kulizhnikov. Op de kilometer in Obihiro, vorige week, moest de Nederlander het onderspit delven, maar toen trof hij hem niet in een direct duel. Zaterdag zal dat wel gebeuren in de laatste rit.

Foto : Francois Wieringa

Kai Verbij is de eerste Nederlander op het ijs op de 1000 meter. Hij rijdt in de vierde rit tegen de Pool Konrad Niedzwiedzki. Stefan Groothuis komt in de zesde rit uit tegen Nico Ihle uit Duitsland en de rit erna rijdt Hein Otterspeer tegen Denny Morrison. Koen Verweij mag zich opmaken voor een race tegen Shani Davis, of zoals ze zelf graag zeggen een rit tussen vanille en chocolade. Zij zijn het achtste paar op het ijs.

Op de 1500 meter voor dames staan er twee Nederlandse onderonsjes op het programma, maar eerst komt Melissa Wijfje in de vierde rit uit tegen de Japanse Ayaka Kikuchi. In de achtste rit rijden vervolgens Marije Joling en Linda de Vries tegen elkaar en in de laatste rit zullen Marrit Leenstra en Ireen Wüst strijden om de winst.

Anice Das, gepromoveerd naar de A-groep, komt samen met Margot Boer als eerste Nederlandse rijdsters op de 500 meter aan de start. Zij rijden tegen elkaar in rit vijf. De rit erna schaatst Bo van der Werff tegen de Oostenrijkse Vanessa Bittner en weer een rit later treft Thijsje Oenema Maki Tsuji uit Japan. In de tiende rit komt Floor van den Brandt Judith Hesse tegen. Daarna zorgen Nao Kodaira en Sang-Hwa Lee elkaar wederom voor het slot van de kortste afstand.

Tien kilometer

Op de tien kilometer, de openingsafstand van de dag, treft Douwe de Vries de Duitser Patrick Beckert in de vijfde en op een na laatste rit. In het slotduel komen Bob de Jong en Aleksandr Rumyantsev uit Rusland op het ijs.

De races in de A-divisie beginnen al vroeg, tenminste voor de Nederlandse schaatsvolger. De tien kilometer begint om 05.45 uur, Nederlandse tijd. Nog eerder dan dat is de B-divisie. Daar rijden Frank Vreugdenhil, Erik Jan Kooiman en Jouke Hoogeveen de tien kilometer. Zij zullen om 01.00 uur aan de start verschijnen met Vreugdenhil in de derde rit en Kooiman en Hoogeveen tegen elkaar in de vierde rit. Verder rijden er geen Nederlanders in de B-groep.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan