Tickets
Shop
Nieuws 08 nov 2014

Nederlanders snel klaar op 300 meter WK inline

De Nederlandse inline-skaters hebben op het eerste onderdeel van de WK in het Argentijnse Rosario geen potten kunnen breken. Alle landgenoten die in actie kwamen op de 300 meter werden al in de series uitgeschakeld.

Bianca Roosenboom en Lisanne Buurman vonden hun namen uiteindelijk terug op de respectievelijk zeventiende en negentiende plaats. Remon Kwant en Rick Schipper eindigden bij de junioren als achttiende en 21e.

Michel Mulder, Mark Horsten, Luc ter Haar, Manon Kamminga, Elma de Vries, Jordy Harink, Chris Huizinga en Kelly Schouten kwamen om uiteenlopende redenen niet in actie op het sprintonderdeel.

Pedro Causil toonde zich de snelste bij de senioren heren. De Colombiaan troefde de Koreaan Myung Kyu Lee af. Ook het brons ging naar Colombia in de persoon van Juan Camilo Pérez.

Bij de senioren dames trok de eveneens Colombiaanse Hellen Andrea Montoya aan het langste eind. Haar landgenote Yersi Puello vond haar naam terug op plaats twee, voor de Koreaanse Yi Seul An.

Junioren

Simon Albrecht zorgde bij de junioren heren voor de eerste niet-Colombiaanse titel. De Duitser werd op het podium geflankeerd door de Colombiaan Edwin Estrada en Sebastián Guzmán uit Venezuela.

Colombiaans goud was er wel bij de junioren dames. Andrea Cañon was de beste. De Venezolaanse Yarubi Bandres en Cañons landgenote Yesenia Escobar kregen zilver en brons omgehangen.

Later op de avond worden ook de wereldtitels verdeeld op de vijftien kilometer afvalkoers (senioren) en de tien kilometer punten-afvalkoers (junioren).

Bekijk al het nieuws en overige informatie over de WK inline-skaten op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan