Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2014

Kramer: 'Beter gevoel dan in Obihiro'

Meervoudig olympisch schaatskampioen Sven Kramer kwam vrijdag in Seoul tot een opmerkelijke conclusie. “Misschien was het beter geweest als ik drie weken geleden geen Nederlands kampioen was geworden op de 1500 meter”, liet de 28-jarige Fries bij de NOS weten.

Foto : Francois Wieringa

“Gezien het huidige beeld was die titel niet helemaal reëel. Natuurlijk had ik liever de opgaande lijn na de NK afstanden doorgetrokken. Maar ik zit nog midden in een groeiproces, dat langer duurt dan gehoopt. Ik ben echter ook pas een half jaar bezig om mezelf op deze afstand te verbeteren", vervolgde Kramer.

Na de achtste plaats vorige week in Japen eindigde hij vrijdag in Zuid-Korea als zevende op de schaatsmijl. “Ik heb nu een iets beter gevoel dan in Obihiro”, zei hij, die in Japan ronduit boos was op zichzelf. “De verschillen met de andere schaatsers waren kleiner. Natuurlijk wil ik elke race winnen of minimaal op het podium eindigen. Maar op dit moment is dat op de 1500 meter nog te veel gevraagd.”

Olde Heuvel

Voor Kramers ploeggenoot Wouter olde Heuvel is het seizoen vooralsnog beter begonnen dan verwacht. Met zilver op de 1500 meter pakte hij in Seoul zijn vierde medaille van het nog prille wereldbekerseizoen.

Bij het eerste toernooi vorige week in Japan behaalde hij goud (ploegachtervolging), zilver (1500 meter) en brons (5000 meter). “Dit is een mooie start van het seizoen voor mij. Het smaakt naar meer”, liet Olde Heuvel voldaan weten, ook bij de NOS.

Olde Heuvel hoopte in zijn afsluitende rit tegen Kjeld Nuis (derde) nog op goud. “Het ijs was zwaar, dat zou in mijn voordeel kunnen zijn, dacht ik. Maar ik kon in het begin van de race geen weerstand bieden aan Kjeld. Hij lag te ver voor, waardoor ik iets te gehaast ging schaatsen. Ik kon er in de laatste bocht nog wel onderdoor komen, maar het was net te weinig voor goud. Die Noor Pedersen reed natuurlijk ook een dijk van een race”, sprak Olde Heuvel vol bewondering.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan