Tickets
Shop
Nieuws 10 nov 2014

Knappe vierde plaats voor Buurman

Lisanne Buurman heeft op de WK inline-skaten de vierde plaats op de 1000 meter bereikt.

Foto : Neeke Smit

Buurman was de enige van de Nederlandse ploeg die op de kilometer doordrong tot de finale. Mark Horsten sneuvelde in de halve eindstrijd bij de mannen en Bianca Roosenboom kon Buurmans voorbeeld niet volgen bij de dames.

In de finale bij de dames kwam de Amerikaanse Erin Jackson als eerste over de streep, maar zij werd gediskwalificeerd. Daardoor behaalde Helen Montoya uit Colombia het goud, voor Mareike Thum (Duitsland) en Soo Ji Jang uit Zuid-Korea. Daarachter reed Buurman naar de vierde plek, een mooie prestatie van de 21-jarige rijdster.

Bij de heren ging de winst naar de Fransman Alexis Contin. Zijn landgenoot Ewen Fernandez werd tweede en de Argentijn Ezequiel Capellano kreeg het brons.

Bij de junioren heren greep Edwin Estrada (Colombia) de zege op de 500 meter voor Johan Guzman (Venezuela). De Duitser Simon Albrecht werd derde. Bij de dames junioren was het goud voor Jesenia Escobar uit Colombia. Min J. Park uit Zuid-Korea won zilver en Yarubi Bandres (Venezuela) brons.

Punten-afvalkoers

De punten-afvalkoers bij de senioren heren werd gewonnen door Patxi Peula uit Spanje. Zilver ging naar Alex Cujavante (Colombia). Fernandez pakte, na het zilver op de 1000 meter, zijn tweede medaille van de dag met brons. Horsten werd achttiende en Luc ter Haar twintigste.

De Colombiaanse Johana Viveros trok aan het langste eind bij de senioren vrouwen. Maira Arias uit Argentiniƫ legde beslag op het zilver, voor de Taiwanese Ho-Chen Yang. Elma de Vries moest genoegen nemen met plaats negentien.

Bij de junioren dames won de Belgische Sandrine Tas de afvalkoers. Ze bleef het Colombiaanse duo Luz Karime Garzon en Fabriana Arias voor. Kelly Schouten, de enige Nederlandse deelneemster in haar categorie, werd negentiende.

Manuel Saavedra uit Colombia won de wedstrijd bij de junioren heren. Hij versloeg zijn landgenoot Fabian Valencia en de Italiaan Giuseppe Cistola, die zilver en brons omgehangen kregen. Jordy Harink werd in die wedstrijd vijftiende.

Bekijk al het nieuws en overige informatie over de WK inline-skaten op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan