Tickets
Shop
Nieuws 09 nov 2014

Bijrol Nederlanders bij puntenafvalkoers op WK

Na de 300 meter hebben de Nederlanders bij de WK inline-skaten in Rosario ook op de puntenafvalkoers genoegen moeten nemen met een bijrol.

Bij de mannen ging de Nieuw-Zeelander Peter Michael met de zege aan de haal. Hij bleef de Fransman Alexis Contin net voor. Ewen Fernandez legde beslag op het brons.

Voor Mark Horsten en Luc ter Haar was er geen rol weggelegd in de finale van de puntenafvalkoers. Beide Nederlanders eindigden uiteindelijk rond de twintigste plaats.

Bij de vrouwen was de winst voor de Colombiaanse Paola Serrano. Ze wist de Italiaanse Francesca Lollobrigida en de de Chinese Dan Guo voor te blijven in Argentiniƫ.

Elma de Vries en Bianca Roosenboom speelden geen rol van betekenis en vielen al vroeg af in de eindstrijd.

Huizinga

Bij de junioren heren reed Chris Huizinga naar een knappe negende plaats in de finale en werd Jordy Harink twaalfde. Daniel Nero uit Italiƫ won, voor de Fransman Quentin Giraudeau (tweede) en de Colombiaan Manuel Saavedra (derde).

Kelly Schouten eindigde als veertiende bij de junioren dames. Fabriana Arias uit Colombia won, voor de Koreaanse Ga Ram Yu en Deborah Marchano uit Frankrijk, die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

Colombia is tot nu toe veruit het meest succesvolle land op de WK: het veroverde al tien medailles: vijf keer goud, twee keer zilver en drie keer brons.

Bekijk al het nieuws en overige informatie over de WK inline-skaten op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan