Tickets
Shop
Nieuws 21 okt 2014

Ronald Mulder mist NK Afstanden en WK inline

Bij Ronald Mulder is een scheurtje in zijn lies vastgesteld. De sprinter van beslist.nl mist daardoor de KPN NK Afstanden en het WK inline-skaten in Argentinië.

Uit een MRI-scan bleek dinsdagmiddag dat Mulder een spierscheuring in zijn rechterlies heeft opgelopen. Hij liep de blessure zondagavond op tijdens de start van de 1000 meter bij de Holland Cup in Deventer. Een dag eerder reed hij daar nog een baanrecord van 35,06 op de 500 meter.

"Ik baal hier natuurlijk ontzettend van. Ik was net in de vorm van mijn leven", zegt Ronald Mulder in een persbericht van de ploeg. "Ik houd nu eerst volledig rust, zodat de spier kan genezen en daarna ga ik doen wat nodig is om zo snel mogelijk terug te komen. Maar het NK en het WK zijn onhaalbaar, dat staat vast."

Veel verwacht

Het is een flinke streep door de rekening van Mulder, die veel van het seizoen verwachtte. De snelle tijd in Deventer stemde hem bijzonder tevreden. "Ik wist dat ik goed in vorm ben, maar dat het zó hard ging had ik niet verwacht”, zei hij daarover voordat bekend werd dat hij een liesblessure had opgelopen.

Ook was hij maar wat graag naar het WK inline-skaten in Rosario gegaan, dat in november wordt verreden. Want in die sport is Mulder nog op zoek naar een medaille. “Ik ben één keer vierde geweest op een duizendste, maar ik heb nog nooit een medaille gewonnen.”

Daarnaast was hij goed op weg in de onderlinge strijd met zijn broer Michel. In die speelse strijd had hij vooralsnog steeds gewonnen. “We hebben ‘El Classico’ - zo noemen we het als we tegen elkaar rijden - inmiddels al drie keer gereden. En het staat 3-0 voor Ronald Mulder”, zei hij. “Maar uiteindelijk wil ik van iedereen winnen. Niet alleen van Michel.”

Daar moet Mulder nu geduld voor hebben, want de blessure aan zijn rechterlies houdt hem minstens enkele weken aan de kant.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan