Tickets
Shop
Langebaan 09 mei 2024

Jutta Leerdam kiest voor individuele route

Jutta Leerdam heeft bekend gemaakt niet aan te sluiten bij een van de commerciële teams, maar haar eigen pad te volgen. Na haar vertrek bij Jumbo kon ze geen ploeg vinden die haar sporttechnische wensen kon vervullen.

Foto : Soenar Chamid

Via Instagram laat Leerdam weten dat ze de afgelopen twee maanden veel getwijfeld heeft. De gesprekken met Team IKO waren in een vergevorderd stadium, maar de schaatsster besloot toch om niet op het aanbod in te gaan. "Onderaan de streep nam het uiteindelijk meer van mij dan wat ik terugkreeg. En dat is voor beide partijen oké."

Leerdam zal nu de juiste mensen om zich heen verzamelen zodat ze haar carrière op het hoogste niveau voort kan zetten. Ze erkent dat het geen makkelijke weg is. "Een individuele route is niet altijd leuk. Het is vaak stressvol, het is soms eenzaam, maar als ik win is het het waard. Als ik het doe, doe ik het goed. High risk, high reward. Uiteindelijk is deze sporttechnische route voor mij het beste dit pre-olympisch seizoen. Ik wil leren, investeren en terug naar waar ik vandaan kom. Keihard werken en uit m'n comfortzone", vertelt de 25-jarige schaatsster. In 2020 zette ze met haar toenmalig vriend Koen Verweij een ploeg op, Team Worldstream. Na twee jaar besloot ze die formatie te verlaten en voor de zekerheid van Jumbo te kiezen.

In april werd bekend dat de wegen van Jumbo en Leerdam zouden scheiden. De contractonderhandelingen tussen beide partijen hadden lang geduurd en ketsten uiteindelijk af. Daarna draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Op alle vragen zijn nog geen antwoorden, want hoe Leerdams route eruit gaat zien, wie haar coach wordt en of ze op zoek gaat naar eventuele teamgenoten is nog niet bekend. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan