Tickets
Shop
Langebaan 26 mei 2024

Irene Schouten verwacht eerste kind

Pas drie maanden geleden veroverde Irene Schouten drie wereldtitels in Calgary, nu wacht er een nieuw hoogtepunt in haar leven: de schaatsster is in verwachting.

Foto : Instagram Irene Schouten

Via Instagram deelt de 31-jarige Irene Schouten een foto van haar en haar man Dirkjan Mak met daarop een echo. 'Heel dankbaar en vol liefde', schrijft ze erbij in het Engels. 

De zwangere Schouten ziet in haar eerste zomer zonder zware trainingsschema's geen rustige maanden tegemoet. In juli en augustus zal ze in de nieuwe talkshow van Humberto Tan de olympische sporters in Parijs interviewen, haar debuut aan de andere kant van de microfoon. Met haar man legt ze momenteel de laatste hand aan haar huis. Ook werd afgelopen week bekend dat in oktober haar biografie verschijnt. 

Of haar zwangerschap van invloed is op haar plannen om komende winter marathons te schaatsen is niet bekend. Tijdens de laatste Daikin Marathon Cup van afgelopen jaar zei ze daarover het volgende: "Dit is mijn laatste marathon dat ik fit ben, dat wordt best een struggle. Nu heb ik het voornemen dat ik volgend jaar marathons ga rijden, maar misschien denk ik dan wel: Oh, dit is verschrikkelijkIk ga niet als pelotonvulling in de rondte rijden.”

Haar coach Jillert Anema verwacht dat we de liefhebster terug zullen zien in het peloton, immer op jacht naar uitdagingen. Want er zijn nog een paar prestaties die Schouten toe kan voegen aan haar imposante palmares. Hoewel ze maar liefst 59 keer de beste was op kunstijs, is ze daarmee niet de recordhoudster. Atje Keulen - Deelstra pakte op 29 januari 1984 haar 61ste overwinning op kunstijs. Daniëlle Bekkering leidt de ranglijst met 63. 

En er ontbreken twee grote wedstrijden op het lijstje van de Noord-Hollandse. Voor de echte Elfstedentocht moeten we hopen op zware vorst, maar ook de Alternatieve heeft ze nooit gereden. Een eerste trip naar de Weissensee in februari zou daar verandering in kunnen brengen... 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan