Tickets
Shop
Langebaan 28 mei 2024

Frans Olympisch Comité onderzoekt mogelijkheid voor schaatstoernooi in Thialf in 2030

Hoewel de Olympische Winterspelen van 2030 nog niet zijn toegewezen aan een land, is het Frans Olympisch Comité al aan het verkennen waar de verschillende wintersporten georganiseerd kunnen worden. Een delegatie bezocht Thialf als mogelijke locatie voor het schaatstoernooi. Kunnen de Nederlandse rijders straks in eigen huis strijden om olympische roem?

Foto : Menno van der Veen

Omdat Frankrijk geen geschikte ijshal heeft voor het organiseren van zo'n groot langebaantoernooi worden meerdere opties voor de Winterspelen onderzocht. Naast het aanpassen van een bestaande accommodatie in eigen land en het uitwijken naar Italië is Nederland een van de kanshebbers. 

Een delegatie van het Franse NOC werd door de KNSB, gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân ontvangen in het schaatsmekka en geïnformeerd over de voorzieningen. NOC*NSF laat weten dat er nog geen conclusies verbonden kunnen worden aan het bezoek: "Het gelegenheidsbezoek verliep prettig en informeel, zonder agenda. Het is te vroeg om conclusies te verbinden aan de interesse van de Fransen. Een concrete keuze van Franse zijde voor het langebaanschaatsen  – mocht Frankrijk gastland worden in 2030 – is niet op korte termijn te verwachten. De komende periode is er in ieder geval regelmatig contact met het Franse NOC in verband met de Olympische en Paralympische Spelen, wat de gelegenheid biedt het gesprek hierover gaande te houden." De KNSB wacht met belangstelling de ontwikkelingen af.

De Olympische Spelen van 2030 zijn nog niet toegewezen aan Frankrijk. Het land is wel de enige kandidaat. De definitieve beslissing wordt medio 2025 verwacht. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan