Tickets
Shop
Shorttrack 13 mrt 2024

WK Shorttrack 2028 ook in Nederland

Aan de vooravond van het Nederlandse Loterij WK Shorttrack presented by Odido is bekend geworden dat het WK Shorttrack in 2028 ook gehouden wordt op Nederlandse bodem. Dat heeft commercieel directeur Jeroen Kraaij van de KNSB bevestigd: "We zijn heel blij met het vertrouwen van de ISU."

Foto : Charles Batenburg

Het WK Shorttrack wordt dit weekend voor de zesde keer in Nederland gehouden, voor de tweede keer is Ahoy Rotterdam de locatie van het evenement. Inmiddels is overeenstemming bereikt met de ISU dat Nederland ook in 2028 het toernooi mag organiseren. “Dat is een continu proces”, zegt Kraaij. “Het verschil met voorgaande jaren is dat de ISU nu verder vooruit plant waardoor we het nu al weten. Dat is enorm fijn, dan kunnen we het evenement beter voorbereiden.” De KNSB heeft een meerjarig contract met TIG Sports dat ook dan weer verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement.

Het wereldkampioenschap is uitgegroeid tot een van de grotere meerdaagse sportevenementen van Nederland. De ISU is onder de indruk van de wijze waarop de betrokken partijen het toernooi in Rotterdam neerzetten. De toewijzing voor 2028 is het bewijs van dat vertrouwen. “Mensen bevestigen hoe bijzonder dit is”, zegt Kraaij over het WK van dit weekend in Rotterdam. “Dat het door de ISU gezegd wordt, maakt het nog belangrijker. Zij wijzen de toernooien toe. Dit is de standaard voor deze sport, daar kun je niet omheen. Andere landen feliciteren ons met wat we hier neerzetten en dat resoneert ook richting de ISU.”

De locatie voor het WK Shorttrack 2028 is nog niet bekend. Rotterdam was in 2017 ook al de locatie. Dat zou in 2021 ook gebeuren, ware het niet dat het toernooi zonder publiek gehouden werd vanwege coronamaatregelen. Destijds werd uitgeweken naar Dordrecht. De KNSB heeft zich de afgelopen periode samen met Ahoy en TIG Sports ingezet om in Rotterdam de meest duurzame tijdelijke ijsbaan te creëren. “In Nederland kunnen we niet veel groter dan wat we nu in Ahoy neerzetten”, zegt Kraaij over de keuze voor een locatie. “Feit is dat we ons hier thuis voelen, dagelijks krijgen we 10.000 mensen over de vloer. Dat is in totaal 30.000 mensen voor het hele weekend, daar zijn we heel blij mee.”


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan