Tickets
Shop
Shorttrack 21 mrt 2024

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Het shorttrack-circus – dat in het weekend van 15-17 maart zo’n betoverende indruk maakte tijdens het WK in Ahoy – keert volgende winter terug in Nederland. Van 7 tot en met 9 februari wordt World Cup 5 afgewerkt op een nader te bepalen ijsbaan in ons land. Ook Thialf als mondiale trekpleister voor de langebaanschaatsers weet zich verzekerd van een wereldbeker.

Foto : KNSB - Shapevisions

De driedaagse op Hollands ijs vormt de opmaat naar de zesde en laatste wereldbeker van het seizoen 2024-2025, die in het teken zal staan van de Olympische Winterspelen. Het evenement in Milaan (14-16 februari) wordt een officieel testevent, oftewel de generale repetitie voor de Spelen (6 t/m 22 februari 2026).

Bij het vaststellen van de wedstrijdagenda keren veel ‘oude bekende’ steden terug in het schema. Zo begint de World Cup net als het voorbije seizoen in Montréal (25-27 oktober ’24), om een week later neer te strijken in Salt Lake City (1-3 november). Ruim een maand verder is hetzelfde Aziatisch tweeluik als dit jaar gepland: eerst Beijing (dat ook het WK huisvest) van 6 tot en met 8 december, daarna is Seoul weer aan de beurt (13-15 december). Het Europees kampioenschap shorttrack heeft plaats in Dresden, van 17 tot en met 19 januari 2025. De tegenhanger van die strijd, het Vier Continenten kampioenschap, is door de ISU toegewezen aan Salt Lake City, het weekend na de World Cup.

Sport- en feestpaleis voor shorttrack, het WK bewees dat weer. | Foto : KNSB - Shapevisions

Nederland staat eveneens als organisator vermeld voor evenementen in de aanloop naar de Winterspelen in Italië. Tussen 27 en 30 november 2025 is er een wereldbeker voorzien, en het EK (16-18 januari 2026) zullen veel landen gebruiken als de ultieme warming-up voor het hoogtepunt van de winter.

In het langebaancircuit is Heerenveen opgenomen in de reeks World Cups. Van 28 februari 2025 tot en met 2 maart wordt er gestreden in Thialf; het betreft de laatste wereldbeker in de reeks van zes die in het derde weekend van november begint in Nagano (Jap).
Andere plaatsen zijn Beijing, Calgary, een nog aan te wijzen stad in de VS en in het Poolse Zakopane waar een nagelnieuw complex wordt neergezet. De oplevering daarvan is op 1 november 2024. En veel uitloop is er niet, want eind november en begin december rijden

Wil jij als eerste tickets bemachtigen voor de toernooien in Nederland, schrijf je dan in voor de exclusieve pre-sale van de schaatsfanmailing.

De internationale schaatskalender:

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan