Tickets
Shop
Langebaan 27 mrt 2024

Michelle de Jong maakt overstap naar Team IKO

Eerder op de dag werd haar vertrek bij Team Reggeborgh officieel bekrachtigd, maar nu is duidelijk dat Michelle de Jong volgend seizoen in het rood-zwart van Team IKO zal rijden. De sprintster hoopt daar terug te komen van wat omschreven kan worden als een bijzonder ongelukkig seizoen.

Foto : Soenar Chamid

De Jong stond de afgelopen seizoenen onder contract bij Team Reggeborgh, maar had afgelopen jaar te maken met blessureleed. Daardoor haalde ze een groot deel van haar seizoen niet het niveau dat ze normaal liet zien. Op het Daikin NK Sprint wilde ze nog wat laten zien, maar kwam ze uiteindelijk helemaal niet aan de start. Na de operatie aan het compartiment in haar been nam het herstel meer tijd in beslag dan gehoopt.

Het aflopende contract bij Reggeborgh werd niet verlengd. De Jong heeft onderdak gevonden bij Team IKO. Daar heeft ze een contract getekend met de looptijd tot en met de Olympische Spelen van 2026. De oud-wereldkampioene bij de junioren hoopt haar carrière bij de broers Ten Hove weer op de rails te krijgen. “Ik had gelijk een goed gevoel bij Team IKO”, zegt ze. “Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie stappen kunnen zetten.”

Team IKO laat weten: “Wij zijn ontzettend blij met de komst van Michelle. Tijdens de gesprekken bleek heel snel dat ze een sporter is die echt goed bij ons past en waarmee wij onze ambities richting de Olympische Spelen van 2026 mede vorm kunnen geven.”

Eerder trok Team IKO Mats van den Bos aan voor het nieuwe seizoen en werd bekend dat Gijs Esders, Armand Broos, Zeno de Ponti en Jade Groenewoud niet langer voor de ploeg schaatsen.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaanschaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan