Tickets
Shop
Langebaan 29 mrt 2024

Louis Hollaar en Mats Siemons langer bij Team Reggeborgh

Er worden de laatste weken heel wat krabbels gezet bij Team Reggeborgh. Nu zijn ook Louis Hollaar en Mats Siemons zeker van een langer verblijf bij de beste ploeg van het afgelopen schaatsseizoen.

Foto : Hanneke Mennens

Hollaar, afgelopen februari in Heerenveen tiende tijdens het NK Sprint, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis voor de komende twee seizoenen. "Ik ben de afgelopen twee jaar in de breedte een betere schaatser geworden", zegt Hollaar, die daarvoor bij Team IKO reed. "Ik heb niet alleen stappen gezet op de 1000 en 1500 meter, maar ben ook beter geworden op de teamonderdelen en zelfs de 500 meter."

Hollaar mocht afgelopen seizoen aan de start komen tijdens de eerste ploegenachtervolgingsrace van de World Cup-cyclus nadat elders onenigheid was ontstaan. Dankzij Hollaar kon de ploeg zich handhaven in de A-divisie. Hollaar verbeterde dit seizoen zijn persoonlijk record op zijn belangrijkste afstanden en hoopt die stijgende lijn door te zetten bij Reggeborgh, waar de concurrentie op de drie kortste afstanden gigantisch is. "Ik ben blij dat ik de komende twee jaar onderdeel kan zijn van Schaatsteam Reggeborgh. Zeker nu het zo goed gaat, zorgt dat voor vertrouwen voor de toekomst."

Mats Siemons kwam in de zomer van 2022 over van Talentned en rijdt sindsdien voor Reggeborgh. Hij kreeg bij de ploeg van Gerard van Velde tijd zich te ontwikkelen tot een topschaatser, maar werd dit seizoen voorbij gestreefd door revelaties Jenning de Boo en Tim Prins. Op het Daikin NK Sprint eindigde Siemons op de twaalfde plek in het algemeen klassement, maar scherpte dit seizoen wel persoonlijke records aan op zijn afstanden.

Foto : Soenar Chamid

In het komende seizoen hoopt Siemons zich verder te ontwikkelen. “In de jaren dat ik bij Reggeborgh schaats, heb ik mij op alle vlakken weten te verbeteren”, vertelt Siemons. “Hierdoor krijg ik veel vertrouwen van het team. Ik kijk ernaar uit om verder samen te werken en om mezelf komend seizoen te kunnen verbeteren.”

Bekijk hier het transferoverzicht langebaanschaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan