Tickets
Shop
Langebaan 29 jan 2024

Kjeld Nuis moet passen voor World Cup in Québec

Kjeld Nuis komt aankomend weekend niet in actie tijdens de laatste World Cup van het seizoen in Québec. Dat heeft alles te maken met de gevolgen van zijn valpartij na afloop van de 1000 meter, afgelopen weekend in Salt Lake City.

Foto : International Skating Union (ISU)

Kjeld Nuis finishte de 1000 meter zondag in een knappe 1.06,81, goed voor de vierde plek. Na de finish gleed Nuis echter uit over een blokje en maakte een nare smak in de kussens langs de baan. De routinier bleef op het ijs liggen en werd minutenlang verzorgd door medici op locatie. Uiteindelijk werd hij per ambulance overgebracht naar een lokaal ziekenhuis voor nader onderzoek.

Daar werd geconstateerd dat Nuis 'oké' was na zijn val, maar nu is besloten dat hij uit voorzorg niet aan de start komt tijdens de Canadese wereldbekermanche. "Ik ben oké", laat Nuis via social media weten, maar voegt eraan toe dat hij komend weekend niet van start gaat in Québec. "Het is een pijnlijke en moeilijke beslissing, maar moet nu een slimme keuze maken en naar mijn gezondheid luisteren. Iedereen bedankt voor alle lieve berichtjes, op naar het WK in Calgary."

Nuis reed zondag de tweede 1000 meter voluit nadat hij op vrijdag de afstand in 'slakkentempo' afwerkte om toch wat punten te sprokkelen. De man uit Leiderdorp kampte met griep in Salt Lake City en kwam daarom ook niet in actie op zaterdag, toen de 1500 meter verreden werd.

Het volgende doel voor Nuis is het WK Afstanden over tweeënhalve week in Calgary, waar hij op de 1000 en 1500 meter geplaatst is.

Wie Nuis in Québec gaat vervangen op de beide afstanden is nog niet duidelijk.

Alle informatie over de World Cup in Québec staat hier.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan