Tickets
Shop
Langebaan 12 jan 2024

Bob de Jong Bokaal gepromoveerd tot NK neo-senioren

Nu de Bob de Jong Bokaal, de wedstrijd voor beloftevolle stayers van Nederland, de status heeft gekregen van NK voor neo-senioren, wordt het nog meer een evenement om naar uit te kijken. Op zondag 11 februari heeft het evenement plaats op de Kennemer ijsbaan in Haarlem. Verleden jaar wonnen Esmee Visser (5 km, foto) en Wisse Slendebroek (10 km) de competitie waaraan maximaal achttien rijders en rijdsters kunnen meedoen.

Foto : Neeke Smit

Zeg je Bob de Jong, dan volgt er vrijwel automatisch de toevoeging lange afstanden. De Leimuidenaar gooide in 2015 een balletje op om jonge schaatsers een hart onder de riem te steken die zich willen blijven bekwamen op de langste nummers van de langebaan, die destijds internationaal onder vuur lagen. Vanaf het eerste moment werd de wedstrijd omarmd door de atleten. Vorig jaar deed De Jong al de eerste aanzet om er een kampioenschap van te maken. Het was toen te kort dag om dat voor elkaar te krijgen.

“Ik ben blij dat het nu een titelstrijd is. De status versterkt de positie van de Bob de Jong Bokaal op de kalender. Ik verheug me erop te zien hoe de jonge schaatsers en schaatssters zullen proberen hun grenzen te verleggen, in de hoop Nederlands kampioen te worden”, aldus de 47-jarige grondlegger van de wedstrijd waarvoor Remco Stam, Beau Snellink, Remo Slotegraaf zich via het NK Afstanden hebben geplaatst. Bij de vrouwen zijn Merel Conijn, Robin Groot en Bente Kerkhoff startgerechtigd. In totaal kunnen er maximaal achttien schaatsers per categorie deelnemen (twaalf op uitnodiging en zes van degenen die zich inschrijven).
De races (mannen 10 km, vrouwen 5 km) beginnen op 11 februari om 19.30 uur.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan