Tickets
Shop
Kort door de bocht 07 feb 2024

Angel Delevaque naar WK Junioren, gebroeders Haasjes gehuldigd

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Pietures.nl

Angel Delevaque naar WK Kunstschaatsen Junioren
Angel Delevaque is door de KNSB geselecteerd voor de ISU WK Kunstschaatsen voor Junioren, die van 26 februari tot en met 3 maart in Taipei City worden gehouden. De 13-jarige inwoonster van Dordrecht voldeed aan de kwalificatienormen bij selectiewedstrijden in Dortmund (NRW Trophy, 2e plaats), Alkmaar (KNSB Cup, 1e) en Heerenveen (KNSB Cup, 1e) en afgelopen weekend in Oberstdorf bij de Bavarian Open (2e plaats).

Angel Delevaque, die lid is van TKV in Tilburg en getraind wordt door Jorik Hendrickx, werd in het seizoen 2022-2023 Nederlands kampioen in de advanced novice-categorie. Ze maakte tevens indruk met haar debuut op het Internationale podium. Bij de Junior Grand Prix in het Oostenrijkse Linz eindigde Delevaque in een sterk deelnemersveld op een fraaie elfde plek. Ze ontving voor die prestaties de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs 2023 voor het talent van het jaar uit handen van Sjoukje Dijkstra.

Omdat het WK Junioren al op maandag 26 februari begint in de hoofdstad van Taiwan, moet Delevaque de Challenge Cup en het NK Kunstschaatsen in Tilburg (22-25 februari) dit jaar overslaan.

Lees hier het artikel dat op deze site verscheen over Delevaque.

Gebroeders Haasjes gehuldigd op gemeentehuis van Staphorst
Christian en Ronald Haasjes zijn maandagavond op het gemeentehuis van Staphorst gehuldigd voor hun prestaties op de Weissensee. Christian won het slotstuk van de week, de Alternatieve Elfstedentocht, en zijn oudere broer Ronald eindigde op de derde plek. Reden voor burgemeester Jan ten Kate om beide heren uit te nodigen. Wethouder Herriƫt Brinkman prees de 'Hazen' om hun prestaties, doorzettingsvermogen en het familiegevoel.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan