Tickets
Shop
Nieuws 20 feb 2024

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

Dat het seizoen 2023/2024 niet de winter is van Jumbo-Visma, lijkt een understatement. Het team pakte slechts een medaille op het WK Afstanden, brons voor Jutta Leerdam. Tijd voor nieuw elan binnen de ploeg, shorttrackcoach Dave Versteeg voegt zich per 1 april bij de staf.

Foto : Jumbo-Visma

Dave Versteeg is momenteel werkzaam bij WADRO KNSB Talent Team Noord Shorttrack en heeft daar onder meer het grote talent Angel Daleman onder zijn hoede. De 47-jarige coach maakt het seizoen af bij de shorttrackers en zal dan de overstap maken naar de langebaan. De voormalig wereldrecordhouder 500 meter op de shorttrackbaan was toe aan een nieuwe uitdaging.

“Mijn energie was een beetje aan het zakken binnen de shorttracksport en ik vroeg mezelf af of ik dit nog wel wilde blijven doen. Toen Sven (Kramer) en Jac (Orie) mij uitnodigden om een keer te praten, stond ik daar zeker voor open. Dat zij bij mij terecht zijn gekomen, ervaar ik als een groot compliment. Als je naar de laatste jaren kijkt, zie je dat veel talentvolle shorttrackers die uit mijn team komen goed presteren.” En zo volgt Versteeg zijn voormalig pupil Jenning de Boo, die aan het begin van dit seizoen volledig overstapte naar de langebaan en sindsdien verschillende successen boekte. 

 “Natuurlijk ligt mijn hart bij het shorttrack, maar ik vond dat ik deze kans moest grijpen. Als ik de schaatsers zie rijden, begint het al te kriebelen. Ik kijk er heel erg naar uit om te beginnen", vertelt Versteeg. Hij zal zich bij zijn nieuwe werkgever vooral gaan bezighouden met de techniek en het materiaal. “Wat mij opvalt, is dat langebaanschaatsers vaak vasthouden aan hun oude ijzers, terwijl er momenteel een enorme ontwikkeling gaande is. Ik hoop dat de schaatsers ervoor open staan om uit hun comfortzone te stappen en te willen vernieuwen.” Daarnaast is hij van mening dat langebaanschaatsers baat hebben bij shorttracktrainingen en vice versa.

“Dave heeft zijn sporen in het shorttrack verdiend en we zijn hem als bond en sport dankbaar voor zijn tomeloze inzet. Schaatsteam Jumbo-Visma krijgt er een goede trainer bij die de langebaansport zeker kan helpen. De schaatswereld is klein, dus we vinden het mooi dat hij betrokken blijft bij de sport”, aldus Rémy de Wit, technisch directeur van de KNSB.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan