Tickets
Shop
Nieuws 11 apr 2024

Serge Yoro sluit zich aan bij Team Novus

Sprinter Serge Yoro heeft na zijn afscheid bij Jumbo-Visma een nieuwe ploeg gevonden. De 24-jarige schaatser tekent voor twee seizoenen bij Team Novus.

Foto : Soenar

Serge Yoro behoorde met onder meer Merijn Scheperkamp in 2019 tot de eerste lichting van talentvolle schaatsers die voor het Development Team van Jumbo-Visma ging schaatsen. In zijn laatste seizoen onder Sicco Janmaat dwong hij promotie af naar de hoofdmoot. Afgelopen winter lukte het hem niet zijn persoonlijke records te verbeteren en zich bij de top-10 te schaatsen op de nationale kampioenschappen, waardoor het avontuur na een jaar onder Jac Orie ophield. 

De atleet heeft met meerdere ploegen gesprekken gevoerd en vindt onderkomen bij Team Novus, het internationale collectief met coaches Daniel Greig en Michel Mulder. "De sfeer spreekt me aan en ik kijk uit naar de samenwerking met Michel en Daniel. Ik heb enorm veel zin om met Team Novus mijn talent verder te ontwikkelen en mij te bewijzen de komende jaren!”

Mulder is blij met de nieuwe aanwinst: "Naast zijn potentie is Serge een heel prettig mens en ook daarom een verrijking voor het team.”


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan