Tickets
Shop
Langebaan 15 sep 2023

Schaatsploegen Jumbo-Visma zelfstandig verder

De schaatsploegen van Team Jumbo-Visma gaan per 1 januari 2024 zelfstandig verder. Jumbo blijft nog een seizoen als hoofdsponsor verbonden aan de ploeg van coach Jac Orie, die samen met oud-schaatser Sven Kramer de leiding krijgt over de formatie.

Foto : Soenar Chamid

“We gaan uit elkaar na ontzettend succesvolle jaren”, zo kondigde Orie de breuk aan met de wielertak van de succesvolle stal tijdens de presentatie van de drie schaatsploegen in Rotterdam: het profteam, de opleidingsploeg en de marathonrijders. Het einde van een memorabel tijdperk heeft ook alles te maken met de eerdere aankondiging van Jumbo om de sponsoring van de gehele organisatie af te bouwen en uiteindelijk helemaal te beëindigen.

“Het oer-Nederlands concept van 365 dagen in the picture met sport is geweldig geweest. De wielrenners zijn gigantisch goed geworden en dat team heeft een veel internationaler karakter gekregen dan wij met onze schaatsprestaties die nationaal meer tot de verbeelding spreken. Daarom is het beter dat onze wegen zich scheiden, ook op het gebied van sponsors vinden biedt dat meer mogelijkheden”, aldus Orie, met trots terugkijkt en een woord van dank uitsprak naar familie Van Eerd, de grondlegger en eigenaar van Jumbo. "Tegelijkertijd ben ik ook erg blij dat we deze weg inslaan, waarbij Jumbo ons blijft steunen." Het eerste seizoen als belangrijkste geldschieter, daarna in de rol van founding partner.

Sven Kramer neemt dus plaats in de leiding van de ploeg en wordt verantwoordelijk voor de zakelijke kant, terwijl Orie zich onveranderd op het schaatstechnisch vlak blijft concentreren. 'We gaan een mooie toekomst tegemoet" verzekerde Kramer, die verguld is met zijn nieuwe functie. Orie was in de laatste fase van zijn imposante carrière de trainer-coach. "We kennen elkaar door en door, De voorbije weken hebben we heel veel contact gehad. Ik denk dat ik meer met Jac aan de telefoon heb gezeten dan met mijn eigen vrouw Naomi."

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan