Tickets
Shop
Kort door de bocht 13 sep 2023

Unox blijft Jumbo-Visma trouw, Reggeborgh gaat door met marathonteam

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Unox zet nieuwe handtekening onder sponsordeal met Team Jumbo-Visma
Team Jumbo-Visma kan ook komende winter rekenen op steun van Unox. De producent van rookworst en soep was de afgelopen jaren al een van de primaire sponsoren van de marathonploeg. Ook de talenten van het Development Team werden tijdens nationale wedstrijden uitgerust met de herkenbare oranje cap met daarop het Unox-logo. De samenwerking is ‘voor minstens één seizoen’ verlengd, meldt de geel-zwarte brigade in een persbericht. De logo's van het bedrijf komen deze winter ook terug op de trainingskleding van de langebaanschaatsers.

"Unox is een enorm belangrijke partner voor de toekomst van het schaatsen”, zegt Sven Kramer, directeur Business Development bij Team Jumbo-Visma. “Het merk is al sinds jaar en dag verbonden aan deze oer-Hollandse sport. Als er natuurijs in Nederland ligt, komen er zo veel mensen bij elkaar. Dat is mooi om te zien. Samen met Unox gaan onze atleten zich inzetten om ook de jonge generaties, met elkaar, te laten genieten van deze prachtige sport."

Onderdeel van de samenwerking is dat beide partijen zich inzetten voor het behouden van de Nederlandse schaatscultuur.

Reggeborgh gaat door met marathonteam, Roy Boeve blijft ploegleider
Hoofdsponsor Reggeborgh zet de samenwerking met het marathonteam door tot en met seizoen 2025-2026. Ploegleider Roy Boeve heeft eveneens zijn contract tot het eind van die periode verlengd. De investeringsmaatschappij nam in 2022 het hoofdsponsorschap over. De basis is volgens Boeve gelegd en daar kan hij de komende winter op doorbouwen. “Wij zijn dominant geweest in belangrijke wedstrijden. Die lijn willen we doortrekken, daar ligt de focus op.” De marathontak van Reggeborgh zal dit seizoen ook meermaals te zien zijn tijdens langebaanwedstrijden. “Met Bart en Evert Hoolwerf hebben we de ambitie om onszelf te laten zien bij de Massstart en de Team Pursuit, met als ultiem doel het WK Mass start en Team Pursuit.”

Het marathonseizoen begint op 21 oktober met de Daikin Marathon Cup 1 in Groningen. 

Evert Hoolwerf voerde het peloton begin dit jaar aan op het Zweedse natuurijs, waar hij een wedstrijd won. | Foto : Neeke Smit

Janneke Ensing wordt voedingsadviseur bij Team IKO
Oud-wielrenster en schaatsster Janneke Ensing gaat atleten van Team IKO begeleiden als voedingsadviseur. Ensing volgde gedurende haar sportcarrière diverse studies op het gebied van voeding. De dame uit Gieten nam in 2022 afscheid op de Weissensee. Direct daarna ging ze in haar andere sport, het wielrennen, aan de slag als Performance Chef. Middels haar samenwerking met Team IKO is ze vanaf heden weer actief in de schaatswereld.

“Ik vind het ontzettend leuk om via Team IKO terug te zijn in de schaatssport”, zegt Ensing. “De manier van werken van het team sluit perfect aan bij mijn eigen visie. Ik zie er echt naar uit om de komende periode mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van het team.”

Volgens de gebroeders Ten Hove past Ensing perfect in de visie van de formatie. “De kennis en ervaring die ze meebrengt zowel als ex-topsporter als ook uit de werkzaamheden in het professionele wielrennen zorgt ervoor dat we onze sporters een optimaal traject kunnen aanbieden.”

 

Janneke Ensing gaat de atleten van Team IKO onder andere helpen voedingsschema's. | Foto : Team IKO

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan