Tickets
Shop
Kort door de bocht 22 okt 2023

Jordy van Workum doet een stap terug, Ireen Wüst praat met shorttracktalenten

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Jordy van Workum doet voorlopig een stap terug
Jordy van Workum komt aankomend weekend niet in actie tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen. Reden is dat het teamlid van Team Jumbo-Visma Development kampt met ‘fysieke en mentale problemen’. Vorige week verliet hij het trainingskamp van de ploeg in Inzell voortijdig omdat de batterij ‘helemaal leeg’ was. Van Workum neemt de komende tijd rust om zijn mentale gezondheid weer op orde te krijgen. Daarna zullen plannen gesmeed worden om weer gezond topsport te bedrijven.

Vorig seizoen reed de Noord-Hollander zich verrassend de World Cups in. De allrounder eindigde op de 1500 meter van het WCKT op de vijfde plek. Hij debuteerde vervolgens in Stavanger en mocht ook de World Cup van Calgary rijden. Van Workum verlengde eerder dit jaar zijn contract tot medio 2025.

Ireen Wüst praat met shorttrackers van de toekomst over topsportleven
De shorttrackers van de KNSB Talent Teams hebben tijdens een trainingskamp deze week in Heerenveen een sessie bijgewoond met Ireen Wüst. Nederlands meest succesvolle olympiër aller tijden gaf tijdens de sessie antwoorden op allerhande vragen waar topsporters mee te maken krijgen.

De vraag ‘wat is nodig om topsporter te zijn’ stond centraal in de sessie. Wüst deelde ervaringen uit haar lange en succesvolle loopbaan. De Brabantse werkt sinds dit jaar als Expert Topsportleefstijl bij de KNSB. In die hoedanigheid begeleidt ze diverse talenten die de top van hun discipline willen bestormen.

Foto : Jetske Wiersma

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan