Tickets
Shop
Schaatsers op social 13 nov 2023

Schaatsers op social: Terug op het honk

Van schaatsen in Obihiro tot fietsen in het natte Nederland: een nieuwe schaatsers op social, mét Suzanne Schulting die zich terugvecht en Lindsay van Zundert die goed nieuws kreeg.

Foto : Instagram Femke Kok

Het eerste wereldbekerweekend is achter de rug. Nederland pakte vijf gouden medailles, onder meer op het nieuwe onderdeel: de mixed gender relay. Veel gemengde reacties in de schaatswereld, van circusnummer tot spektakel. En spectaculair was het... Al moest de jury eraan te pas komen om Wesly Dijs en Femke Kok als eerste winnaars aan te wijzen. 

Het was niet de enige medaille voor Kok. Driemaal mocht ze het ereschavot betreden.

Voor Nederlands beste schaatsster op de 1000 meter, Jutta Leerdam, was het een beladen weekend. Hoewel ze een zware week achter de rug had, schreef ze haar favoriete afstand op haar naam. Een prachtig gebaar na afloop op haar Instagrampagina, de gouden medaille was voor 'de sterkste vrouw ter wereld', haar moeder. 

Met twee medailles op zak vertrekt Antoinette Rijpma - de Jong uit Japan. Vooral het brons op de 3.000 meter was speciaal, omdat ze zich in eerste instantie niet eens gekwalificeerd had voor dat onderdeel. Door het afzeggen van Marijke Groenewoud en Irene Schouten mocht ze alsnog haar kunsten vertonen. En met succes...

Kjeld Nuis mocht in Obihiro 34 kaarsjes uitblazen. Reden voor een throwback.

De langebaanschaatsers vliegen door naar Beijing. Een ijsbaan met veel herinneringen voor de meeste schaatsers. Bij de Canadese Valerie Maltais gingen de gedachten al terug naar haar olympische titel op de ploegenachtervolging van 2022. 

De langebaanschaatsers die zich niet gekwalificeerd hadden voor de World Cups moesten het doen met de Nederlandse (weers)omstandigheden...

Suzanne Schulting was weer in het krachthonk te vinden na haar rugblessure.

In Den Haag domineerden de vrouwen van Albert Heijn Zaanlander wederom de Daikin Marathon Cup. 

Lidia Tempert en Wisse Slendebroek waren de sterksten bij de beloften.

Tot slot mooi nieuws voor kunstrijdster Lindsay van Zundert, ze mag vanaf nu zelf op pad met de auto.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan