Group 2
arrow copy Terug
Marathon 08 mei 2023

Vier nieuwe aanwinsten PGM Bakker

Afgelopen winter nam marathonteam PGM Bakker afscheid van drie rijdsters, Loesanne van der Geest bleef alleen over. Inmiddels zijn er vier nieuwe talentvolle schaatssters aan de ploeg verbonden: Beau Wagemaker, Eline van Voorden, Luna Jonkers en Esmee Brommer.

Foto : Neeke Smit

Denise van der Hulst, Roza Blokker en Janneke Elzinga reden afgelopen seizoen hun laatste wedstrijden in de marathon. Vooral Blokker was succesvol bij de aanvallende ploeg PGM Bakker, zij beklom viermaal het podium. “We wilden eerst het seizoen goed afsluiten met de huidige ploeg”, vertelt ploegleider Jeroen Schorning. “Pas na Zweden is het vizier volledig op volgend seizoen gegaan. We moesten flink aan de bak, maar we zien in deze nieuwe formatie echt potentie op verschillende vlakken.”

Met Beau Wagemaker heeft Schorning weer een nieuwe aanvallende kracht gewonnen. In dienst van SKADI veroverde de 26-jarige schaatsster afgelopen seizoen drie podiumplekken op natuurijs. Ze gaf in februari aan dat ze op zoek was naar een professionelere ploeg met sterke teamgenoten. Ook Luna Jonkers kan goed uit de voeten op natuurijs, zij won verrassend in 2022 het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee. Voor Jonkers wordt het pas het tweede seizoen in de Topdivisie.

Eline van Voorden heeft haar plekje bij PGM Bakker te danken aan haar derde plaats in het belofteklassement. Het nieuwe trio zal wegwijs gemaakt worden door Loesanne van der Geest, die aan haar vierde seizoen bij het team begint. In de Beloftendivisie wordt PGM Bakker vertegenwoordigd door Esmee Brommer, de nummer twee van het NK Marathon bij de Junioren A.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan