Tickets
Shop
Marathon 20 mei 2023

Gioya Lancee naar Team BDM-BTZ

Shorttrackster en schaatsster Gioya Lancee (24) zal per direct haar shorttrackijzers verruilen voor langebaanschaatsen. Komend seizoen zal zij uitkomen voor marathonteam BDM-BTZ. De rondes op de langebaan combineert ze met het marathonschaatsen bij de Beloften. Daarbij heeft ze ook de mogelijkheid om in te vallen in de Topdivisie.

Foto : Soenar Chamid

Lancee kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. “Ik zocht een team waarbij ik de langebaan kan combineren met de marathon. Na een vervelend revalidatiejaar vanwege mijn kuitbeenbreuk, opgelopen tijdens een shorttrackwedstrijd, ben ik blij dat ik bij Team BDM-BTZ deze kans krijg.”

Tegelijkertijd betekent dit besluit dat er een einde is gekomen aan haar shorttrackcarrière. “Diep vanbinnen doet het pijn, vanwege hoe alles is gelopen. Ik had het graag anders gezien. Met een sportpsycholoog ben ik momenteel bezig om onder andere het blessureleed een plekje te geven. Daarnaast is mijn bot sinds 17 april volledig geheeld en haal ik vertrouwen uit de fiets- en krachttrainingen die ik weer kan doen. Ik ben ervan overtuigd dat de overstap beter voor me is, daar heb ik de afgelopen zeven maanden goed over na kunnen denken.”

Ploegleider van BDM-BTZ, Eelco Kooistra, is zeer content met de versterking. “Gioya is een rijdster met potentie en doorzettingsvermogen. Het marathonschaatsen zal voor haar een ontdekkingstocht worden, maar daar helpen we haar graag bij. Dankzij onze samenwerking met Gewest Fryslân zijn er ook op de langebaan voldoende mogelijkheden voor Gioya om zichzelf hierin verder te ontwikkelen. Voor nu, maar ook zeker voor in de toekomst, is zij een mooie versterking voor het team”.

Lancee is een aanvulling op het huidige team bestaande uit Ineke Dedden, Elsemieke van Maaren, Esther Kiel en Merel Bosma. Bekijk hier het transferoverzicht

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan