Tickets
Shop
Kort door de bocht 10 mrt 2023

Westenbroek verlengt, Qualm naar Mastermind

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Stefan Westenbroek verlengt contract bij Reggeborgh
De 21-jarige Westenbroek heeft voor twee jaar bijgetekend bij de formatie van Gerard van Velde. "Reggeborgh is een geweldige ploeg om deel van uit te maken en ik zit daar goed op mijn plek", aldus de Ommenaar die dit seizoen voor het eerst onder de 35 seconden dook bij het NK Clubs (34,94). Op het WCKT verbeterde hij zijn persoonlijk record nogmaals door 34,87 op de klokken te zetten. Ruim een week later brak Westenbroek zijn teen bij een krachttraining, waardoor de rest van de eerste seizoenshelft moeizaam verliep. Hoewel hij brons pakte op het NK Afstanden van februari, plaatste hij zich niet voor het WK. De sprinter zal zich blijven focussen op de kortste afstand, maar wil zich ook verder verbeteren op de 1000 meter. 

Brit Qualm naar Mastermind
Terwijl de laatste Marathon Cup zaterdag op het programma staat, weet Brit Qualm al dat ze volgend seizoen bij een nieuwe ploeg schaatst. De 21-jarige rijdster verruilt haar groene outfit van A6.nl voor de rood-blauwe schaatspakken van Mastermind. Qualm komt in de plaats van Sanne van Heel en zal ploeggenote worden van Tessa Snoek, Roos Markus en Emma Engbers.

Haar eerste en enige winter bij A6.nl kende als beste prestatie de derde plaats in Luleå, tijdens de vijfde Grand Prix op natuurijs. "Naast die podiumplek heb ik ook enorm genoten van de winst van Sharon Hendriks op de 200 kilometer. Ik maakte het van dichtbij mee, echt heel gaaf. Bij Mastermind hoop ik een goede toevoeging te zijn en wil ik met de meiden mooie races laten zien. Ik ben blij dat ik bij dit team kan aansluiten en dat we ons aan de mannen van VGR kunnen optrekken tijdens de training."

Achter Ineke Dedden (m) en Beau Wagemaker (l) pakte de aanvalster van A6.nl de derde plek. | Foto : Neeke Smit

Cast musical De Tocht schaatst Elfstedentocht in Elfstedenhal 
Om zich voor te bereiden op de musical over vriendschap en afzien op het ijs, zullen de castleden van De Tocht zondag 26 maart 200 kilometer schaatsen in Leeuwarden. Onder anderen hoofdrolspelers Wolter Weulink en Nandi van Beurden zullen alle elf de etappes langsgaan, gesteund door ervaringsexperts op het ijs als Bob de Jong, Syb van der Ploeg en Klasina Seinstra. Ook publiek is welkom om een stuk mee te schaatsen. Het inschrijfgeld staat gelijk aan het aantal kilometers, waarbij de opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat. Meer info is hier te vinden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan